Beskućnik vratio novčanik s 2000 eura pa uslijedio preokret: "Nisam to ni sanjao"

Foto: Shutterstock/Screenshot Le Parisien

33-godišnji Hadjer Al-Ali, beskućnik iz Amsterdama, nije ni slutio kakav će preokret uslijediti nakon što je nedavno pronašao novčanik u kojem je bilo 2000 eura i odnio ga u policijsku postaju. Novčanik je našao na glavnom kolodvoru u gradu dok je tražio prazne limenke, prenosi Yahoo.

"Pomislio sam, možda je u pitanju netko kome je taj novac stvarno potreban", rekao je Hadjer. Međutim u novčaniku nije bilo nikakvih osobnih dokumenata pa policija nije mogla pronaći vlasnika. Bez obzira na to, htjeli su nagraditi poštenog nalaznika. 

"Uvijek vjerujem da iz dobrog djela proizlazi neko drugo dobro"

Policija mu je poklonila bon od 50 eura i priznanje u obliku kipića srebrnog palca (nagrada koju policija dodjeljuje zaslužnim građanima Amsterdama), a potom je pokrenuta i crowdfunding kampanja kojom je za Hadjera u jednom danu prikupljeno više od 34.000 eura. On je potom sam odlučio prekinuti uplate. "Silno sam zahvalan na svemu, ali ne želim biti pohlepan. Želim svoj novac zaraditi", rekao je. 

No tu nije bio kraj. Hadjeru je naposljetku vlasnik jedne tvrtke za asfaltiranje ponudio posao. "Život će mi se nakon ovoga definitivno poboljšati, sada mogu ponovno ulagati u budućnost. Uvijek vjerujem da iz dobrog djela proizlazi neko drugo dobro, ali ovakvo što nisam ni sanjao", zaključio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.