Fanovi se opraštaju od profesorice McGonagall, objavljuju omiljene scene

Foto: EPA

Fanovi legendarne Maggie Smith opraštaju se na društvenim mrežama. Mnogima je obilježila djetinjstvo u ulozi profesorice McGonagall u serijalu o Harryju Potteru. Zato mnogi sad dijele omiljene scene i citate iz filmova o malom čarobnjaku.

>>Umrla je Maggie Smith 

"Ovo je kraj jedne zlatne ere"

"Smrt dame Maggie Smith označava kraj jedne zlatne ere i jednog sasvim neobičnog života. Bila je uistinu sjajna glumica, "jedna od velikih" i jednostavno najbolje društvo: mudra, duhovita, oštroumna, divna. Jedinstvena u svakom pogledu i nezamjenjiva", napisao je na X-u britanski voditelj, pisac i bivši političar Gyles Brandreth.

"Svi će pričati o Harryju Potteru, ali Maggie Smith je bila odlična i prije tih uloga", glasila je jedna objava. 

"Strepio sam od ovog dana još otkako sam bio dijete. Nek počiva u miru jedna od najljepših glumica našeg vremena", napisao je netko.  

Njezini sinovi objavili vijest o smrti

"S velikom tugom moramo objaviti smrt Dame Maggie Smith. Preminula je mirno u bolnici rano jutros, u petak, 27. rujna. Kao veoma privatna osoba, bila je s prijateljima i obitelji do samog kraja. Iza sebe ostavlja dva sina i petero unučadi pune ljubavi koji su shrvani gubitkom izvanredne majke i bake", stoji u izjavi njezinih sinova Tobyja Stephensa i Chrisa Larkina.

"Željeli bismo iskoristiti ovu priliku da zahvalimo divnom osoblju bolnice Chelsea and Westminster na njihovoj brizi i beskrajnoj ljubaznosti tijekom njezinih posljednjih dana. Zahvaljujemo vam na svim vašim porukama i podršci i molimo vas da poštujete našu privatnost u ovom trenutku", dodali su.

Sve o njezinom životu, filmskim i televizijskim uspjesima možete pročitati ovdje

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.