Film u kojem Daniel Craig glumi gej iseljenika dobio 9 minuta ovacija u Veneciji

Foto: Profimedia

Glumac Daniel Craig pružio je jednu od najboljih izvedbi u karijeri u romantičnoj drami Queer redatelja Luce Guadagnina, piše Variety. Glumi gej američkog iseljenika u Mexico Cityju 1950-ih godina. Drama, sa svojim eksplicitnim ljubavnim scenama, osvojila je punu dvoranu na svjetskoj premijeri na Venecijanskom filmskom festivalu u utorak navečer te zaradila devet minuta ovacija.

Publika je skandirala

Publika je skandirala "Luca! Luca! Luca!" dok su ovacije trajale, a svaki glumac pojedinačno je silazio niz stepenice u Sali Grande kako bi se poklonio. Craig je slao poljupce publici dok se njegova supruga Rachel Weisz ponosno smješkala.

Pedro Almodóvar, čiji je novi film The Room Next Door do sada dobio najduže ovacije na festivalu od 17 minuta, također je bio prisutan te čestitao glumačkoj i ekipi filma.

Priča prati američkog iseljenika

Temeljen je na istoimenom romanu iz 1985. godine autora Williama S. Burroughsa Queer te prati Leeja, američkog iseljenika koji provodi svoje dane gotovo potpuno sam te ima samo nekoliko kontakata s drugim članovima male američke zajednice. Njegov susret s Eugeneom Allertonom, mladim studentom koji je nov u gradu, prvi put mu pokazuje da bi možda konačno mogao uspostaviti intimnu vezu s nekim.

Iako film počinje tako što prati ljubavnu priču između likova Craiga i Starkeyja, narativ se na kraju okreće te uključuje halucinacije i maštu na način koji više podsjeća na Guadagninov nadnaravni horor film Suspiria nego na romantičnu dramu.

Ovo je prvo Craigovo sudjelovanje na Venecijanskom filmskom festivalu, iako je ranije snimao scene za Jamesa Bonda u povijesnom talijanskom gradu. To je i festivalski debi za glumca Drewa Starkeyja.

Privukao pažnju novim imidžem

Craig je u Veneciju stigao sa suprugom Rachel Weisz. Daniel je pustio svoju prosijedu kosu, a novi imidž bio je potpuno neočekivan. Paparazzi su ih uhvatili u zračnoj luci, a glumac je gotovo i prošao nezamijećeno jer s novim izgledom djeluje gotovo neprepoznatljivo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.