Hoće li Kate Middleton dijeliti trofeje na Wimbledonu? Evo što kažu organizatori

Foto: EPA

Princeza od Walesa redovito posjećuje Wimbledon i dodjeljuje trofeje pobjednicima na teniskom turniru. Wimbledon počinje 1. srpnja, a iako se Kate Middleton od dijagnoze raka drži podalje od očiju javnosti, organizatori turnira nadaju se da će princeza nastaviti tradiciju te dodijeliti trofeje i ove godine. 

Predsjednica All England Lawn Tennis and Croquet Cluba Debbie Jevans rekla je za Telegraph Sport da će dati princezi Kate "što je moguće više fleksibilnosti". 

Nadaju se da će Kate moći predati pehare

"Nadamo se da će princeza od Walesa moći predati trofeje kao zaštitnica kluba, ali njezino zdravlje i oporavak su prioritet. Ne znamo još ništa. Sve što smo rekli je da ćemo raditi s njom i dati joj što više fleksibilnosti. Ne znam tko bi dodijelio trofeje kao alternativu. To je nešto o čemu treba razmisliti tek ako bude potrebno. Ostajemo fleksibilni", rekla je Debbie Jevans.

Kate Middleton velika je ljubiteljica tenisa, a i sama je pokroviteljica All England Lawn Tennis and Croquet Cluba. Međutim, otkako joj je dijagnosticiran rak, ne obavlja službene dužnosti. 

"Kao što svatko tko prolazi kroz kemoterapiju zna, postoje dobri i loši dani. Moje liječenje je u tijeku i trajat će još nekoliko mjeseci... Nadam se da ću sudjelovati na nekoliko javnih angažmana tijekom ljeta", rekla je ranije Kate. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.