Hrvatica radi na kruzeru, otkrila stroga pravila za zaposlene: Za ovo se dobiva otkaz

Foto: EPA/Instagram

Hrvatica Dora Pletikosa (22) radi na Symphony of the Seas, luksuznom kruzeru za krstarenje u vlasništvu Royal Caribbean Internationala. Na kruzeru, među mnoštvom atrakcija, ima i kazalište u kojem Dora nastupa u raznim mjuziklima. 

Pravila o odijevanju, druženju, jelu...

Zaposleni na tom kruzeru, bilo kao osoblje ili kao umjetnici, moraju slijediti određena pravila ponašanja. Dora je na svom TikTok profilu ispričala koja to pravila ne smiju kršiti.

"Nema nošenja traperica nigdje na brodu. Nema druženja s gostima. Ne smiješ fulati brod jer onda ode bez tebe. Rijetko kad imamo hranu poslije devet navečer osim ako želiš jesti pizzu", započela je video.

 

Svi koji su zaposleni na kruzeru moraju proći treninge sigurnosti te moraju sve goste uputiti u to što napraviti ako dođe do hitnih situacija. 

"Trebaš znati pomoći svakom gostu, što god te netko pita, moraš znati. Ne smiješ im reći ne, ako nešto ne znaš, moraš im reći: 'Pričekajte tu samo da pozovem nekoga'", kaže Dora.

Kruzer na kojem Dora radi

Za kršenja nekih pravila automatski se dobiva otkaz

S gostima se nikako ne smiju družiti. "Odmah otkaz ako dovedeš nekog gosta u sobu. Ako imaš prijatelje u drugim showovima, ne smiješ doći, sjesti u prvi red i gledati ih. Ako s nekim od zaposlenih želiš biti u vezi, ne smiješ se držati s tom osobom za ruku u prostorijama gdje su prisutni gosti", rekla je.

Kaže da, što se umjetnika tiče, oni ne moraju nositi pločice s imenima, ali ostalo osoblje mora "inače će biti u velikom problemu". 

Pokazala kako izgleda njen posao

Performeri, kaže, imaju ugovore na kruzeru na 11 mjeseci. "Pravila su jako stroga. Trebali smo prije nastupa poslati sliku kako ćemo izgledati svaki put. Tako da ovaj look moram rekreirati svaki tjedan", rekla je. 

Audiciju za posao performera je, napominje, teško proći jer se puno ljudi prijavljuje.

@dorapletikosa Odgovor korisniku @putoskitalica ali konobarica koja je stala na put dok pjevamo 😂 lol #singing #performer #kruzer #cruise #musicaltheatre #theater #royalcaribbean #cruiseshiplife #crew #balkantiktok #balkanfyp #balkan #croatiangirl #workandtravel #workoverseas #symphony #grwm #pjevanje #nastup #spremitesesamnom #doranakruzeru #roomtour #makeup #sminka ♬ original sound - Dora na kruzeru 🚢⚓️🌊

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.