Katolici bijesni zbog "drag queen Posljednje večere". Performeri slavili: Uspjeli smo

Screenshot: YouTube

Katolike je razbjesnila, kako su je protumačili, "drag queen parodija Posljednje večere" na otvorenju Olimpijskih igara u Parizu. Riječ je bila o točki koja se vrtjela oko modne piste, postavljene na mostu preko Seine, koja je ujedno bila postavljena i kao stol. Uz razne modne ikone, manekenke i plesače, u točki su sudjelovali i drag queenovi i jedna djevojčica.

>>Kako se četverosatna spektakularna ceremonija otvaranja OI-ja svela na gej Štrumpfa

Dok se održavala modna revija s odjećom nekih od najperspektivnijih francuskih mladih modnih dizajnera, drag queenovi su sjedili sa strane i izvodili koreografiju koja je vrhunac doživjela s pojavom - Štrumpfa (francuski glumac i pjevač Phillippe Katerine). Među prisutnima je bila ikona emisije Drag Race Nicky Doll, a jedna od osoba u skupini nosila je zlatnu "krunu" koja je podsjećala na aureolu kakva se može vidjeti na prikazima Isusa Krista ili Djevice Marije.

Katolici bijesni, javio se i Elon Musk

I dok je neke upečatljiva točka oduševila, druge je razbjesnila. Naime, iako nigdje nije službeno utvrđeno da je to bila namjera ove točke, brojni katolici su zaključili da je riječ o parodiji Da Vincijeve slike Posljednja večera te su sve skupa protumačili kao provokaciju.

Javio se i Elon Musk. "Kršćanstvo je postalo mlitavo", poručio je u komentaru ispod jedne objave u kojoj se korisnik X-a pitao "što bi bilo da se ovako izrugivao islam". "Kako katolici ovo dopuštaju?", "Ovo je izrugivanje s čitavom jednom religijom", "Kakav trash i kakva propaganda", "Ovo je uvredljivo za svakog vjernika", pišu bijesni katolici na društvenim mrežama.

Oglasila se Nicky Doll

Nakon nastupa se na Instagramu oglasila drag kraljica Nicky Doll, koja je pokazala kako su proslavili uspješan završetak točke, ali i jednom objavom dala naslutiti da je zaista smisao performansa bila Posljednja večera. "Uspjeli smo", napisala je Nicky uz snimku slavlja nakon performansa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.