Kolinda otkrila kako je smršavjela: "Tjesteninu zamijenim tikvicama"

Foto: Instagram/Igor Kralj/POOL/PIXSELL

Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović otkrila je za 24 sata kako već duži niz godina održava liniju te koje su tajne i trikovi njezine kuhinje i zdrave prehrane. 

Rekla je kako ne prakticira niskokalorične dijete. Kaže da ne jede namirnice bogate praznim kalorijama, već ih zamjenjuje namirnicama bogatim nutrijentima, pa tako pomfrit zamijeni grčkom salatom. "Ne brojim kalorije, nego pazim na glikemijski indeks hrane. Ne konzumiram nikakav dodani šećer i kalorična pića. Dodani šećer skroz sam izbacila iz prehrane, a reduciram sol i škrob koliko mogu", rekla je bivša predsjednica. Dodaje kako od masnoća konzumira samo maslinovo ulje. 

"Pizzu obožavam, ali si je rijetko priuštim, samo kada sam vani u dobrom društvu. Kada naručim pizzu, mora biti nakrcana povrćem. Sreća da povrće i salate doista obožavam i ne mogu bez njih kao i bez dobre juhe ili variva", dodala je.

Obožava mediteransku kuhinju 

Priznaje kako voli da se na njezinom meniju nađu primorske maneštre od povrća, mahuna i grahorica, puno zelenog lisnatog te drugog povrća bez ili s malo škroba, puno raznih salata, riba, piletine, orašastih plodova. "Volim avokado, ali je kod nas teško pronaći dobar i dovoljno zreo avokado", dodaje Kolinda. 

Trik za reduciranje količine tjestenine

"Vrlo malo tjestenine pomiješam s rezancima od tikvice koje sama napravim. Malo ih posolim da puste vodu, procijedim i zagrijem u tavi s neprianjajućim dnom da ostanu hrskavi te pomiješam s umakom bolognese", objašnjava bivša predsjednica. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.