Najbizarniji Supertalent ove sezone: Gozd Strahov prestravio žiri

Foto: Press

Iako u četvrtoj epizodi Supertalenta nije stisnut zlatni gumb, na podu pozornice ipak su se našle konfete, a na pultu žirija – crvi. Maja je umjesto u visokim potpeticama pozornicom prošetala u papučama, Martina je na vlastitu inicijativu zasvirala na klaviru, a da je u humoru spas, Davoru i Fabijanu potvrdilo je jednostavno pitanje: "Ima limunade?" Jednom riječju, četvrta je audicijska epizoda bila nepredvidiva.

Vicevima zaradio četiri da

Za zagrijavanje atmosfere pobrinuo se šarmantni Sandro Vego, koji je publiku nasmijao do suza jednostavnim vicevima ispričanim na osebujan način. Davor i Fabijan su se tijekom cijelog nastupa gušili od smijeha, što Martini nikako nije bilo jasno: "Ja tvoje viceve razumijem, ali njihove reakcije ne razumijem", komentirala je, pa tijekom glasanja zaključila: "Ne znam želim li tvoje viceve ponovno slušati, ali njih dvojicu svakako želim vidjeti", rekla je Martina i omogućila Sandru četvrto "da" i nastavak natjecanja.

Pravi pravcati show, kako ga je nazvala Maja, na pozornicu Supertalenta donijele su Zlatarbistričke Mažoretkinje svojom koreografijom inspiriranom Oscarima, koju su izvele bez greške, ujednačeno i filmski. Maju su posebno oduševili kostimi, Fabijanu se jako svidjela matrica, a Martina je pohvalila trenerice koje plešu sa svojim plesačicama. "Došli ste kao cijeli paket! Oduševljen sam jer ste došli s takvom energijom da je jednostavno nemoguće da vas netko ne voli i da mu se ne sviđate", rekao je Davor i započeo niz prolaznih glasova.

"Fantastično. Izvrsna točka"

Da iluzionist Arkadio ima magiju u malom prstu, pokazao je svojim nastupom u kojem je koristio samo svoje dvije ruke i jedan rekvizit – karte. To mu je bilo dovoljno da zaokupi pažnju gledatelja i priredi efektan show, koji je mnoge ostavio s upitnicima nad glavama. "Sviđa mi se što imate zavrnute rukave jer nam tako pokazujete da ništa ne skrivate", primijetio je Fabijan, a ovaj je Španjolac uspio oduševiti čak i Matinu. koja zna biti skeptična kad su mađioničari u pitanju. "Fantastično. Izvrsna točka", zaključila je Martina i s ostalim članovima žirija rekla "da" ponovnom susretu.

Maja: Dala bih sve da imam tu moć

Za razliku od svog supruga Arkadia, Solange je na pozornicu došla s velikim brojem rekvizita koje je sama izradila i koji su joj poslužili da gledateljima pokaže quick change magiju. Nakon impresivno brzih promjena garderobe, izvela je par trikova manipulacije kojima je kreditne kartice pretvorila u novčanice. "Taman kad sam se pitao može li se od mađioničarstva živjeti, počeli ste stvarati novac", našalio se Fabijan i pohvalio besprijekornu točku. Maja je prije svega bila ljubomorna na vještinu brzog presvlačenja. "Dala bih sve da imam tu moć", rekla je i zatim izjavila ono što svaki mađioničar želi čuti: "Nema šanse da bismo mogli pogoditi kako je ovo moguće." Solange je jednoglasnom odlukom žirija prošla u idući krug.

Saša nije uspio proći dalje

Svoju je sreću u Supertalentu okušao i Saša Pušica, koji se prijavio s ciljem da prezentira svoj neobjavljeni album, no, nažalost, nije uspio dotaknuti srca članova žirija.

Nakon glazbene točke na scenu su stupili plesači Studiorooma, koji su u studio unijeli dinamiku i autentičnost prikazavši svoju viziju plesne umjetnosti. Žiriju se svidjela suvremena koreografija na čijoj se polovici dogodio neočekivani twist – djevojkama su se pridružila dva muška člana, koja su pokazala koliko tricking može začiniti ples. Kad je došlo vrijeme za komentare žirija, među njima se našla samo jedna zamjerka. "Meni se puno više svidjela vaša koreografija nego vaša tehnička spremnost", bila je iskrena Martina, koja je svojim "da" dala do znanja da ih ipak želi ponovno gledati, baš kao i ostatak žirija.

Martina: Za tebe bih mogla odmah potpisati da ćeš biti pjevač u životu

S velikim uzbuđenjem pred žiri je sljedeći stao Adi Mrgan, koji je zapjevavši narodnu pjesmu, sve ostavio u nevjerici. Nitko nije mogao vjerovati da tako mladi dečko ima tako zreo i snažan vokal. "Nevjerojatna jačina i snaga vokala za nekoga tvoje dobi", rekla je Maja. Iako je prije nastupa spominjao tremu, to se u njegovoj izvedbi apsolutno nije vidjelo ni osjetilo, a Martina je svojim komentarom Adiju dala potvrdu da je na pravom putu. "Za tebe bih mogla odmah potpisati da ćeš biti pjevač u životu", rekla je izmamivši mu skroman i iskren osmijeh na lice. Da se s tim slaže i ostatak žirija, potvrdio je jednoglasnim "da".

S ciljem da sruši predrasude o beatboxu, u Supertalent je stigao Filip Rušin, Slovak koji se prije 10 godina preselio u Zadar, koji je zahvaljujući njemu postao bogatiji za beatbox školu. Da je majstor svog zanata, pokazao je priredivši beatbox spektakl i predstavivši sasvim novu dimenziju svima dobro poznate pjesme Rim Tim Tagi Dim. Publiku je dignuo na noge, a ni žiri nije razočarao, što su pokazali njihovi komentari i jednoglasna odluka o prolasku u idući krug. "Zaista si pokazao svu raskoš svog vokala", komentirala je Maja priznavši da bi ga s guštom gledala i slušala dok nastupa u nekom baru ili klubu.

Horor show

Pored glasa, instrumenti nisu bili potrebni ni sljedećim natjecateljima. Najbrojnija skupina večeri bili su Matačićevi slavuji – dječja klapa iz Omiša, čiji su glasovi oplemenili cijelu emisiju. Svojim klapskim pjevanjem raznježili su sve u studiju, a Martinin komentar "Tako se to radi!" rekao je sve.

Nakon talentiranih slavuja uslijedio je horor show, koji su priredili članovi slovenske skupine Gozd Strahov, čiji je cilj bio utjerati žiriju strah u kosti, a u tome su itekako uspjeli. Posebno su prestrašili Maju, koja je nevoljko sudjelovala u točki, i Martinu, koja je tješila Maju i istovremeno se zgražala nad onim što vidi. Vrhunac gađenja uslijedio je kad su po njihovom pultu počeli gmizati crvi, što je Maju i Martinu potjeralo u publiku, a ni Davora ni Fabijana nije ostavilo ravnodušnim. S 3 "ne" i Fabijanovim "da" uklonjen je svaki strah od ponovnog susreta s Gozd Strahovom – barem u ovoj sezoni.

Dodijeljena titula najviših i najveselijih kandidata

Titulu najviših i najveselijih kandidata četvrte audicijske epizode, koju su zatvorili na najbolji način, odnijeli su Dario Belić i Slavko Reljić. Dva prijatelja s Hvara podijelila su ljubav prema glazbi i svoj dalmatinski šarm sa žirijem i publikom. Martina je silno željela čuti kako njih dvojica zvuče u duetu, pa se ponudila da zasvira klavir, što se još nije dogodilo. Kako bi bolje vidjela note, Martina je posudila Davorove dioptrijske naočale, a na inzistiranje Darija i Slavka na pozornici im se pridružila i Maja iako je u tom trenutku na nogama imala – papuče! Dalmatinski veseljaci priredili su pravi show i žiri oslobodili svake dileme pri glasanju. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.