Osnovna škola iz Zadra zabranjuje mobitele, djeca će ih morati isključiti na ulazu

OSNOVNA škola Šimuna Kožičića Benje iz Zadra zabranjuje mobitele u školi

"Dopunom kućnog reda škole, od 1.2.2024. ograničava se korištenje mobitela unutar školske zgrade. Prije ulaska u školu učenici su dužni ISKLJUČITI svoje mobitele i spremiti ih u torbe. Za vrijeme nastave mobiteli se mogu koristiti u obrazovne svrhe, uz IZRIČITU DOZVOLU UČITELJA. Iznimka su učenici s poteškoćama u razvoju, dijabetičari koji koriste mobilne aplikacije.

Korištenje mobitela bez dozvole sankcionirat će se pedagoškim mjerama. Molimo učenike da se pridržavaju ovih pravila", napisali su na Facebooku.

Važna obavijest! Dopunom kućnog reda škole, od 1.2.2024. ograničava se korištenje mobitela unutar školske zgrade....

Objavljuje Osnovna škola Šimuna Kožičića BenjeUtorak, 16. siječnja 2024.

Oglasio se i ravnatelj

"I prije smo mi u našem Kućnom redu imali da je zabrana upotrebe mobitela u školskoj zgradi. Međutim, sad smo malo to definirali da to bude jasnije i učenicima i roditeljima, a i svima zajedno. Definirano je da se mobitel mora ugasiti i da se zapravo u školskoj zgradi ne smije koristiti nikad.

Vi znate da kad učenici idu sa sata na sat da vade mobitele i tipkaju po njima, isto tako kad su slobodni u školi i kad imaju veliki odmor. Sad smo samo to malo bolje definirali i nije zabrana nego ograničavanje upotrebe mobitela.

Osim ovoj djeci s poteškoćama i dijabetesom i koji imaju neke probleme i neke aplikacije, njima je dozvoljeno, naravno, ali uz kontrolu profesora", rekao je Dražen Adžić, ravnatelj škole za Antenu Zadar.

"Jedan do razloga zašto smo krenuli prema ovoj mjeri malo detaljnije zato što u zadnje vrijeme dosta učenika zna koristiti mobitel za snimanje drugih učenika ili profesora i to izlazi na društvenim mrežama, a onda kud i kamo su teže posljedice za učenike, onda idu puno veće mjere, da ne kažem da se u tom slučaju može i policija uplesti.

Mi zapravo na ovaj način čuvamo učenike da ne bi došli u tu situaciju da koriste mobitel za nešto što nije uopće ni mjesto ni vrijeme u našoj zgradi", dodao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.