Ove jeseni će se biti teško odlučiti koju lošu domaću TV seriju gledati

Foto: Press

JESENSKE sheme domaćih televizija već su počele, a urednici na sve moguće načine pokušavaju privući što veći broj gledatelja koje im streaming servisi gramzivo otimaju. 

RTL-ovi aduti ove jeseni su Stanje nacije, Život na vagi, Ljubav je na selu i Večera za pet. HRT-ovi aduti su putopisi kao što su Milićev What's Up Japan, Knjazova Najljepša europska sela i Merlićev Plovopis - južni pučinski otoci, ali i kvizovi Potjera, Superpotjera i Milijunaš, a za Novu TV to su sapunice kao provjereni Kumovi i još neprovjerena U dobru i zlu. 

Mi smo za ovu priliku izabrali pet domaćih perjanica TV ponude. 

Sjene prošlosti (RTL)

RTL je već započeo s emitiranjem, kako sami najavljuju, "najglamuroznije televizijske dramske serije sezone", a radi se o hrvatskoj verziji turskog originala Ufak Tefek Cinayetler (ili Osveta u štiklama) koja je pak više nego očito inspirirana američkom serijom Big Little Lies, ali sapuničavo razvučena na trostruko više epizoda. 

Serija prati priču o četiri (ne)prijateljice čiji su životi trajno vezani događajima iz prošlosti, a ti događaji bacaju sjenu, odakle i naziv serije.  

Serija je s emitiranjem započela 2. rujna, nakon čega je dio gledatelja vrlo "pronicljivo" zaključio da ih serija neodoljivo podsjeća na seriju prema kojoj je snimljena, dijelu se serija svidjela, a dio kritika je bio očekivano pretjerano negativan i savršen za citiranje u zlonamjernim člancima. 

Stoga, za ljubitelje hrvatskih sapunica, književnog jezika, glumaca koji su u svom "računi se neće platiti sami" modu i zapleta kao što su "bivša cura njezinog muža se vratila u grad", Sjene prošlosti mogle bi biti upravo ono što tražite. 

Sretni gradovi (HRT)

HRT je imao dugi niz kvalitetnih putopisnih serija, ali Martina Validžić ubola je jednu od boljih i osigurala si drugu sezonu u kojoj s ekipom putuje po SAD-u. 

Osim što su u prvoj sezoni skupili mahom najpozitivnije reakcije i brojne nagrade, Sretni gradovi nametnuli su se kao jedna od onih rijetkih emisija koje na domaćim televizijama "ne smijete propustiti". 

Druga sezona s emitiranjem kreće od 12. studenog, utorkom u istom terminu.

The Voice Kids (HRT)

HRT u pripremi ima još jedan hit, a radi se o dječjoj verziji Voicea. Točnije, natjecateljskom showu u kojem će klinci od 8 do 15 godina pokazati svoj pjevački talent pred četiri mentora koji će ih savjetovati i podržati na putu do titule najljepšeg dječjeg glasa.

Uglavnom, Turbo Limach Show 2024 neće nas, nadamo se, bombardirati tužnim ljudskim pričama, već će igrati na kartu generalnih simpatija prema klincima, što bi moglo rezultirati barem solidnim showom jer format je već zabilježio odlične rezultate otkad je s prikazivanjem počeo u Nizozemskoj 2012. 

Kumovi (Nova TV)

Kumovi su Novoj TV osigurali rekordnu gledanost, a važnost ove sezone je ta da je serija nakon 423 epizode trebala završiti prošle godine, ali su u veljači ove godine zaključili da bi ipak mogli snimiti još barem dvije sezone, što je glumac Vedran Mlikota i potvrdio. 

U travnju su započeli četvrtu sezonu koja se nastavila u rujnu i koja je, tvrde s Nove, imala 81% veću gledanost od prvog konkurenta i 240% veću od drugog. 

Stoga, serija koja se hrvatskoj (ali i regionalnoj) publici očito svidjela, postat će službeno najdulja domaća sapunica. Gledatelje u četvrtoj sezoni očekuje još 36 epizoda, a u listopadu počinje snimanje posljednjih 140 epizoda, nakon čega najavljuju kraj serije. 

U dobru i zlu (Nova TV)

Iz trailera nove nade Nove TV izvukli smo nekoliko zaključaka:

1. Hrvati ne znaju napraviti dobar trailer

2. Glumci djeluju kao da se odlično zajebavaju preglumljavajući svaku emociju poznatu čovjeku, a i poneku nepoznatu

3. Serija će očito voditi "rat za gledanost" sa Sjenama prošlosti jer i u ovoj imamo prošlost koja i nakon 25 godina baca sjenu

Serija s prikazivanjem počinje od ponedjeljka u 21:15. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.