Prolaznici ga nagrađuju novcem: Slijepi pobjednik Supertalenta i danas pjeva

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

DENIS BARTA, pobjednik prošlogodišnje sezone Supertalenta, i danas svakodnevno pjeva na Ferhadiji, glavnoj šetnici u Sarajevu.

Denis u društvu svog oca svakog dana sjedne za svoje klavijature te uljepšava dan građanima Sarajeva pjesmom. Mnogi od njih nagrade ga s nešto novca koji ubace u kutiju na kojoj stoji: "Denis Barta. Hvala."

Denisova životna priča ganula je Hrvatsku tijekom njegovog sudjelovanja u "Supertalentu". On se rodio u Italiji, gdje su njegovi roditelji tada živjeli, tri mjeseca prerano i sa samo 535 grama, a sa samo osam dana morao je operirati srce. Kad je imao 40 dana, bio je već potpuno slijep. Od druge godine bori se s epilepsijom, a u četvrtoj mu je dijagnosticiran autizam. Iako se ne može služiti rukama u svakodnevnim aktivnostima, Denis svira klavijature te mu glazba uvelike pomaže da se izrazi.

I prije nego što se proslavio u talent showu, Denis je svirao na ulicama Sarajeva.

"Denis ide na terapije, potreban mu je novac, no on zarađuje kao ulični svirač. Živimo kao podstanari, nemamo ništa svoje, ali tu nagradu želimo podijeliti s bolesnom djecom, pola u republici Hrvatskoj, pola u Bosni i Hercegovini. Kad dođe vrijeme da preuzmemo nagradu, raspitat ćemo se kome što i koliko treba. To je naša ideja i Denisova misija, da on bude ambasador za osobe s invaliditetom i da skrene pažnju zdravih osoba da pogledaju u svom susjedstvu i ulici, da ne okrenu glavu, da se jave osobi s invaliditetom. To je bit, da naučimo živjeti s takvim osobama jer mi možemo učiti od njih, ne oni od nas", rekao je Denisov otac za Index nakon pobjede u "Supertalentu".

Kad je imao samo četiri godine, gostovao je na koncertu Andree Bocellija u Veroni, a svojim talentom osvojio je i Halida Bešlića.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.