Rage Against the Machine raspao se po treći put, otkazana povratnička turneja

Foto: Profimedia

Bend Rage Against the Machine se po treći put razišao, otkrio je bubnjar benda Brad Wilk.

"Znam da puno ljudi čeka da objavimo nove datume turneje nakon što smo otkazali nastupe grupe RATM. Ne želim dalje gnjaviti ljude ili sebe. Iako je bilo nekih naznaka da bi se koncerti mogli održati u skorijoj budućnosti želim vas obavijestiti da RATM (Tim, Zack, Tom i ja) više nećemo ići na turneju niti svirati uživo. Žao mi je zbog svih vas koji su čekali da se održe ti koncerti. Stvarno bih volio da jesu…", napisao je Wilk u objavi na Instagramu.

Ovo nije prvi put da se bend raspao. Četvorka, koju čine frontman Zack de la Rocha, basist Tim Commerford, gitarist Tom Morello i Wilk, osnovana je početkom 1990-ih i uzdrmala je mainstream svojom reakcionarnom i politički nabijenom glazbom.

Ali nakon svih njihovih uspjeha, de la Rocha je 2000. objavio da napušta bend jer je "njihov proces donošenja odluka potpuno promašen". Preostali članovi su se odvojili i osnovali Audioslave s pjevačem Chrisom Cornellom, koji će napustiti bend 2007.

Otkazan je i zagrebački koncert

Iste godine, RATM se ponovno okupio kako bi predvodio Coachellu, a zatim su bili na turneji u godinama koje su uslijedile. Do 2011. odsvirali su svoj posljednji nastup u L.A. Risingu, što je označilo njihov drugi raspad. Bend se 2020. treći put okupio, najavivši turneju Public Service Announcement.

Pandemija covida natjerala ih je da odgode putovanja, a turneju su nastavili 2022. godine. No, na drugom datumu turneje de la Rochi je pukla Ahilova tetiva. Bend je završio prvu dionicu planiranih nastupa, a ostatak su otkazali zbog težine njegovih ozljeda.

U sklopu toga otkazali su i koncert koji su trebali održati u Zagrebu. Zagrebački koncert trebao je biti jedini njihov nastup u regiji i u krugu od najmanje 400 kilometara, uz najpovoljniju cijenu ulaznica u odnosu na sve druge europske svirke. 

Najava njihovog prvog koncerta u Hrvatskoj izazvala je ogroman interes, a potražnja za ulaznicama nadišla je sva očekivanja te je u samo dva tjedna od početka prodaje otišlo više od 11.000 ulaznica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.