ŠVAPSKA pita je zapravo savijača od gotovih kora punjena višnjama iz kompota i kremom od griza i jogurta. Ne, ta krema se ne kuha i gotova je za minutu tako da bez panike. Prilično je rijetka (slično kao tijesto za palačinke) i njome se premazuju gotove kore koje se na kraju posipaju višnjama iz kompota.
Možete koristiti i neko drugo voće, pogotovo kad je sezona borovnica, malina, pa i šljiva. Ali, kad je još uvijek siječanj i nema toliko izbora, višnje iz kompota su super. Kiselkaste su i to baš paše uz slatku kremu od griza.
Prednost je što je, ako ne pojedete sve odmah, ova savijača dobra drugi i treći dan, samo je obavezno držite na hladnom i u poklopljenoj posudi za kolače ili prekrijte tacnu prozirnom folijom kako se ne bi sušila. OVDJE je recept, svidjet će vam se sto posto.
Ako isprobate ovaj recept, svakako fotkajte i objavite u našoj Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?
Lajkajte Index Recepte na Fejsu za brdo jednostavnih i testirano odličnih recepata koje možete isprobati kod kuće svaki dan.