Ulični svirač Stanoje iz Slavonskog Broda ostao je bez harmonike: Plakao sam tri dana

Screenshot: RTL

STANOJE Jovanović, koji već godinama svira harmoniku na Korzu u Slavonskom Brodu, ostao je bez svog instrumenta.

"Što se dogodilo s harmonikom? Krenuo sam u pučku kuhinju, požurio sam i ostavio je kraj auta. Kada sam se vratio za par sati, nije je bilo. Plakao sam 3-4 dana i nije mi bilo dobro", ispričao je Stanoje u RTL Direktu.

Stanoje u Slavonskom Brodu pjeva i svira već sedam godina. Međutim, od Badnjaka više ništa nije isto jer je ostao bez harmonike. Sada svira na posuđenoj.

"Nije bila nešto skupa, ali je nasljedstvo od oca, neprocjenjivo. Ne mogu vam ništa više reći, teško mi je. Hvala vam ako mi možete pomoći, ako ne možete, opet hvala", rekao je tužni Stanoje.

"A što ću, dođem ovdje i sviram i malo zaboravim. Zahvalio bih gospodinu Krijanu, koji mi ju je dao. Želja mi je nova harmonika. Kad bih je dobio, čim ne bih mogao svirati, vratio bih je", kaže.

I mnogi Brođani su tužni jer je Stanoje ostao bez instrumenta.

"Zaslužuje li on novu harmoniku? Ne jednu, nego dvije. Veseo je i veseli Brođane. Ako se može nekako riješiti... To za njega život znači, sve mu je to u životu", rekao je Brođanin Švabo.

"Pozitivan čovjek, uvijek mu ostavim nešto sitno. Pozdrav za Stanoja, Stanoje legenda. Čuli ste da je ostao bez harmonike? Nije u redu, treba mu pomoći nekako", rekao je i drugi Brođanin, Antun Valić.

"Svi ga tu na Korzu znamo, čuo sam što se dogodilo, to nije lijepo...", kaže Danijel Mirković.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.