Umro David Harris (75), glumac iz kultnih Ratnika podzemlja

Foto: Profimedia

David Harris, glumac koji je postao poznat po ulozi Cochisea u kultnom filmu Ratnici podzemlja, preminuo je u dobi od 75 godina. Vijest o njegovoj smrti potvrdila je njegova kći za New York Times te je napomenula da se njezin otac već neko vrijeme borio s rakom.

Film je bio veliki kinohit

U filmu iz 1979. godine, koji je režirao Walter Hill, David Harris glumio je člana bande Cochisea. Radnja filma prati članove bande dok se kreću od Bronxa prema svom rodnom Coney Islandu i pokušavaju izbjeći sukobe s ostalim bandama koje ih progone zbog lažne optužbe za ubojstvo.

Iako su kritičari negativno ocijenili film po izlasku, Ratnici podzemlja su nadmašili očekivanja na kinoblagajnama. "Mislili smo da će to biti mali film koji će se prikazivati i ubrzo pasti u zaborav", rekao je David Harris u jednom intervjuu 2019. godine. "Bio sam u Hong Kongu, Filipinima, u Tokiju. Snimio sam mnogo filmova, ali kad bih izašao iz aviona, ljudi bi me prepoznavali kao 'onog tipa iz Ratnika podzemlja'", dodao je.

Iako mu je to bila najpoznatija uloga, Harris je glumio i u mnogim serijama, uključujući Hill Street Blues, MacGyver, ER, Law & Order: Special Victims Unit i NYPD Blue. Osim toga, glumio je i u filmovima kao što su Brubaker, Quicksilver i James White, a 2016. godine izjavio je da glumcima puno znači što Ratnici podzemlja i dalje privlače pažnju nakon svih tih godina.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.