Začudilo vas je što se dogodilo s Jokerom?

Foto: Press

Nova TV je u ponedjeljak, 20. svibnja emitirala zadnju epizodu Jokera. Poslije 60 epizoda zaključili su prvu sezonu, a nakon što je Joker nestao s TV programa, mnogi su se gledatelji po društvenim mrežama pitali što se dogodilo s kvizom, koji je na male ekrane došao krajem veljače.

Svega tri dana prije posljednje epizode, Nova TV obavijestila je gledatelje kako je pred njima kraj sezone.

"Svaka epizoda koju smo snimili bila je ispunjena nevjerojatnim trenucima koje ću definitivno pamtiti. Svaki natjecatelj ostavio je svoj jedinstveni pečat, bilo je tu raznolikih emocija, od smijeha i veselja do napetosti, od iznenađenja, povremeno čak i potištenosti zbog nekih netočnih odgovora i pada na novčanoj ljestvici, pa sve do čistog uzbuđenja.

Istinski sam se radovao svakom uspjehu natjecatelja i ponosan sam na njihov trud i predanost. Ovaj format bio je za mene novo iskustvo, ali i izazov koji sam sa zadovoljstvom prihvatio", rekao je voditelj Frano Ridjan uoči posljednje epizode.

Hoće li biti druge sezone?

Poslali smo upit Novoj TV hoće li biti druge sezone kviza.

"Hvala na upitu i interesu za kviz Joker, Nova TV kreće s pripremama za jesensku shemu, a ako se odluči i na snimanje, odnosno emitiranje kviza Joker, na vrijeme će obavijestiti gledatelje", odgovorili su nam.

Ako niste gledali Joker, evo nekoliko detalja

Prva sezona donijela je 60 epizoda u kojima su se natjecatelji borili za maksimalnu nagradu od 15.000 eura. Svaka epizoda predstavila je po jednog natjecatelja koji je odgovarao na set od 12 pitanja, a svaki točan odgovor rezultira napretkom na novčanoj ljestvici. 

Ljestvica nosi iznose od 0, 100, 500, 1000, 2000, 5000 i 15.000 eura. Na samom početku natjecatelj ima sedam jokera koji mu omogućavaju eliminaciju jednog od dva ponuđena odgovora između kojih se dvoumi. Tijekom igre, natjecatelji mogu osvojiti dodatne jokere odgovaranjem na brza pitanja te iskoristiti super jokera - pomoć osobe koju dovode sa sobom na kviz.

Svaki netočan odgovor znači gubitak tri jokera, a ako natjecatelju ne preostane više jokera, onda pada za tri mjesta na ljestvici novca. Odgovorivši na sva pitanja natjecatelj zaključuje svoj nastup, a visina novčane nagrade koju osvoji ovisi o poziciji na novčanoj ljestvici pri odgovoru na posljednje pitanje, osim ako natjecatelj odustane – tada osvaja jedno mjesto ispod na ljestvici.

U ovoj sezoni samo troje njih uspjelo je osvojiti maksimalan iznos. 

Opet se emitira Bogu iza nogu

Nova TV je kviz predstavila kao nešto što "gledatelji dosad nisu vidjeli".

"Pregršt sjajnih natjecatelja, teških pitanja, uspjeha i neuspjeha u osvajanju ponuđenih iznosa uskoro donosi Joker. Izazovnih situacija na snimanju kviza nije nedostajalo, ali suza zbog tuge nije bilo. Puno smijeha, malo plesa i razdragana publika. Uglavnom, nadamo se da će gledatelji uživati s nama, zabaviti se i jako puno toga naučiti. Očekujemo nove kandidate i za buduće emisije jer na voditelja nisu imali primjedbe", izjavio je Frano Ridjan prije početka emitiranja.

Sada se umjesto kviza emitira domaća serija Bogu iza nogu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.