Foto: Shutterstock
AMARANT ne spada u žitarice, iako ima sve njihove karakteristike, a zbog svog lako probavljivog sastava idealan je izbor za korištenje u izradi kašica i ne sadrži gluten. Jednako dobro će se slagati s voćem, povrćem, mesom i ribom.
Sastojci:
3 žlice amaranta
1 marelica
Priprema:
Amarant stavite u vodu i kuhajte otprilike 25 minuta.
Omjer vode i amaranta je obično 3:1 i potrebno je povremeno miješanje tijekom kuhanja.
Na samom kraju, kada je amarant kuhan dodajte jednu marelicu koju ste ogulili i zgnječili vilicom.
Toplina kaše će termički obraditi marelicu i beba može uživati o novoj deliciji.
Savjet: Ako želite olakšati pripremu kašica, možete napraviti kokice od amaranta slično kao što pripremate klasične kokice, samo vam neće biti potrebno ulje. U posudu debelog dna rasporedite amarant i poklopite. Povremeno protresite posudu i dobit ćete sitne bijele pahuljice koje možete koristiti jednako kao rižine pahuljice u pripremi kašica.