Pita od jabuka s kremom od vanilije

Foto: Shutterstock
 
OVA kremasta pita s hrskavim tijestom odličan je izbor za zasladiti se vikendom. Osim pripreme tijesta i rezanja jabuka zahtijeva minimalno vremena. 
 
Sastojci:
 
 250 g brašna 
 
125 g maslaca
 
malo soli
 
50 g šećera
 
malo mlijeka
 
3 jabuke
 
1 puding od vanilije
 
kiselo vrhnje
 
cimet
 
150 g šećera
 
marmelada od marelica
 
 
Priprema:
 
Od brašna, maslaca, šećera, soli i malo mlijeka umijesite glatko tijesto.
 
Ostavite u hladnjaku pola sata, a za to vrijeme skuhajte puding. U kuhani puding dodajte 1 kiselo vrhnje ili 200 ml mascarponea, cimet, šećer i malo arome vanilije i dobro promiješajte pjenjačom.
 
Tijesto razvaljajte i obložite kalup za pite.
 
Pecite tijesto desetak minuta.
 
Potom tijesto izvadite, prelijte pudingom i preko toga posložite jabuke.
 
Pecite sve zajedno još dvadesetak minuta, odnosno dok jabuke ne dobiju lijepu boju. 
 
Premažite marmeladom od marelica koja će piti dati zlatni sjaj.
 
Poslužite hladno uz tučeno slatko vrhnje, sladoled od vanilije ili kiselo vrhnje u koje ste dodali šećer i cimet.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.