Foto: Shutterstock
OVA kremasta pita s hrskavim tijestom odličan je izbor za zasladiti se vikendom. Osim pripreme tijesta i rezanja jabuka zahtijeva minimalno vremena.
Sastojci:
250 g brašna
125 g maslaca
malo soli
50 g šećera
malo mlijeka
3 jabuke
1 puding od vanilije
kiselo vrhnje
cimet
150 g šećera
marmelada od marelica
Priprema:
Od brašna, maslaca, šećera, soli i malo mlijeka umijesite glatko tijesto.
Ostavite u hladnjaku pola sata, a za to vrijeme skuhajte puding. U kuhani puding dodajte 1 kiselo vrhnje ili 200 ml mascarponea, cimet, šećer i malo arome vanilije i dobro promiješajte pjenjačom.
Tijesto razvaljajte i obložite kalup za pite.
Pecite tijesto desetak minuta.
Potom tijesto izvadite, prelijte pudingom i preko toga posložite jabuke.
Pecite sve zajedno još dvadesetak minuta, odnosno dok jabuke ne dobiju lijepu boju.
Premažite marmeladom od marelica koja će piti dati zlatni sjaj.
Poslužite hladno uz tučeno slatko vrhnje, sladoled od vanilije ili kiselo vrhnje u koje ste dodali šećer i cimet.