Pozitivne misli - spas za nove mame

Foto: Shutterstock

DIJETE se s razlogom naziva klupkom sreće, ali ponekad je tu sreću teško vidjeti. Niste se naspavali danima, nemate vremena za partnera, svi najbolje znaju kako odgajati vaše dijete,a uz sve to imate osjećaj kao da se briga o djetetu samo gomila. Upravo u takvim trenutcima trebate posegnuti za sretnim mislima i pozitivnim stavom koji će vam vratiti energiju i dat snagu za izazove koji su pred vama. Nije lako biti novi roditelj, ali važno je zapamtiti da je sreća u malim stvarima i da je svuda oko vas. Evo 7 malih savjeta kako prizvati tu sreću u svoj život.

 
Zaštitnički se postavite prema svom vremenu i mentalnoj energiji. Ako morate birati između spavanja i kolege s posla koji vas je nazvao da vam kaže što je bilo na zadnjem sastanku, izaberite spavanje. 
 
Promijenite stav prema onome što vas najviše iscrpljuje. Ako ste iscrpljeni, a dijete vas traži da ustanete nekoliko puta tijekom noći gledajte na to kao na priliku da provedete više vremena sami s osobom koju najviše volite. 
 
Iziđite u šetnju s djetetom. Sunce smiruje.
 
Pametno birajte ljude s kojima ćete se okružiti. U redu je odlučiti da se ne družite s ljudima koje morate zabavljati. Pazite na sebe emocionalno i ne trpite stvari koje vam ne odgovaraju.
 
Nahranite um. Razgovarajte s ljudima koji će vaš um potpuno maknuti s "dječjeg programa". Postavite si izazov rješavajući križaljke, čitajte knjige, raspravljajte o politici, čitajte novine ili radite bilo što drugo što vas intelektualno ispunjava. 
 
Kad se osjećate iscrpljeno, duboko udahnite prije nego uđete u dječju sobu i recite "Ja to mogu". Uvijek imajte na umu da su žene oduvijek odgajale djecu, i to u puno težim uvjetima nego vi.
 
Slijedite četiri jednostavna pravila. Kada vam je teško tražite pomoć, spavajte koliko gao je to moguće, ostanite pribrani i smiješite se. 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.