Screenshot: Youtube
OMBRE tehnika odavno se proširila na sve segmente ukrašavanja, ne samo bojanja kose. Na red su došle i torte. Osim što je ova torta savršen odabir za najizbirljivije slavljenike, u ovoj jednostavnoj i prilagođenoj verziji mogu bit vaš pravi ukras na stolu i jednostavan i ukusan desert koji će vas osvježiti u ove vruće dane.
Ekstra bodove ova torta osvaja jer ne morate paliti pećnicu. U pripremi vam mogu pomoći i mališani sami kreirajući boje i okuse pojedinih slojeva. Ukoliko želite dobiti jarkije boje, savjetujemo da dodate malo odgovarajuće prehrambene boje.
Sastojci:
1 litra vrhnja za šlag
500 ml kondenziranog mlijeka
2 manga
2 šalice jagoda
1 limun
1 svežanj mente
200 g šećera
Priprema:
Vrhnje istucite u čvrst šlag uz dodavanje šećera i kondenziranog mlijeka.
Potom šlag stavite u hladnjak i nastavite s pripremom.
Mango operite, ogulite i izmiksajte u pire.
Jagode također usitnite.
Ocijedite sok limuna i usitnite u blenderu sa svežnjem mente u zeleni pire.
Podijelite šlag na tri jednaka dijela i u svaki umiješajte po jedan pripremljeni pire.
Kalup za tortu obložite prianjajućom folijom kako bi kasnije lakše izvadili tortu.
Ulijte smjesu šlaga, limuna i mente i stavite u zamrzivač na desetak minuta.
Za to vrijeme preostale dvije smjese držite u hladnjaku.
Kada se gornji sloj sladoleda stisnuo dodajte smjesu s mangom.
Ponovite postupak i završite slojem sladoleda od jagode.
Sve ostavite preko noći da se dobro stegne i potom izvadite tortu iz kalupa i skinite foliju.
Toplom lopaticom lako možete zagladiti vanjske slojeve sladoleda kako bi ombre bolje došao do izražaja.
Uživajte!