Foto: Shutterstock
VAFLI su jedan od onih deserata koji su jednako ukusni za doručak, ručak ili večeru. Možete ih napraviti i pojesti odmah ili ponijeti na izlet ili posao. Čak i najveća tuga će nestati uz ove iznutra slasne, izvana hrskave vafle. Vrijeme pripreme brzinsko, a krajnji rezultat savršen!
Sastojci:
1 1/2 šalica glatkog brašna
1 prstohvat soli
1 prstohvat praška za pecivo
1 1/4 šalica mlijeka sobne temperature
4 žlice otopljenog maslaca
1 jaje
1/2 šalice šećera
1 žlica ekstrakta vanilije
Za posluživanje:
1 šalica pekan oraha (možete ih zamijeniti običnim orasima, bademima ili lješnjaci)
javorov sirup
Priprema:
Posebno promiješajte suhe sastojke, posebno mokre.
U mokre sastojke (jaje, vanilija, maslac, mlijeko) postepeno dodajte suhe neprestano miješajući pjenjačom.
Kada dobijete jednoličnu smjesu umiješajte 1/3 šalice sjeckanih oraha.
Pekač premažite uljem, pecite vafle 3-4 minute, odnosno dok ne dobiju lijepu zlatno - smeđu boju.
Prelijte javorovim sirupom i posipajte usitnjenim orasima.