Voćni kebab za ukusnu novogodišnju detoksikaciju cijele obitelji!

Foto: Shutterstock

VEĆINA nas je vrlo brzo nakon ulaska u 2015. počela razmišljati o detoksikaciji organizmu. Tijekom blagdana jeli smo što je trebalo i što nije, a sada je vrijeme da oslobodite vaše tijelo od nakupljenih otrova i vratite mu energiju. Donosimo vam ukusnu i jednostavnu ideju za zdrav i ukusan desert. Pečenjem će se iz voća izlučiti prirodni šećeri i voće će biti slađe, a samim time i lakše za konzumiranje. Vrste voća možete sami birati ovisno o tome što imate kod kuće.

Sastojci:

1 ananas

2 jabuke

5 breskvi

5 šljiva

1 žličica cimeta

100 ml jogurta

Priprema:

Sve voće izrežite na podjednako velike dijelove kako bi pečenjem jednako omekšalo.

Voće režite u jednu posudu kako bi se okusi proželi, a ujedno ćete sačuvati sokove od voća kojima možete preliti voćne kebabe nakon pečenja.

U sokove od voća dodajte cimet.

Kistom premažite voće začinjenim sokom.

Voće složite na štapiće.

Pecite na tavi bez masnoće ili roštilju.

Kada voće dobije boju maknite s vatre i poslužite toplo.

Uz ove ukusne ražnjiće odlično će pristajati i lagani jogurt koji možete pomiješati s ostatkom soka i cimeta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.