Braća Lorin i Reto poželjela su poseban park. Beč ga je napravio

Braća Lorin i Reto pokrenula su dojmljiv projekt u Beču. Prema njihovoj ideji, na površini od 350 kvadratnih metara, nastao je park za penjanje i održavanje ravnoteže, odnosno za razvijanje motoričkih sposobnosti. 

Njihovu ideju, u okviru projekta Milijun za djecu i mlade, podržalo je najviše djece i mladih. Zatim je predstavljena bečkoj gradskoj upravi i potom provedena u djelo.

Novi motorički park nalazi se unutar parka Clemens-Krauss, u 17. bečkom okrugu Hernals, gdje djeca i mladi sada imaju priliku okušati se na stazi za penjanje, kao i na brojnim elementima koji testiraju njihovu sposobnost održavanja ravnoteže, jačaju motoriku i potiču kreativnost pokreta. Reto i Lorin bili su uključeni i u sam proces uređenja parka te danas s drugim oduševljenim mališanima uživaju u plodovima svoje ideje, predanosti i truda.

Djeca u Beču uvijek mogu iznijeti svoje želje i ideje po pitanju oblikovanja grada. Tako im se gradi samopouzdanje i poručuje da je moguće ostvariti vlastite ideje, daje im glas i čini ih aktivnim članovima društva koji brinu o dobrobiti zajednice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.