Četiri znaka da vas vaša veza čini nesretnima, prema savjetnici

Foto: Pexels

Osjećati nezadovoljstvo u vezi ne znači uvijek imati žestoke svađe ili neprestane nesuglasice. Ponekad su to suptilni znakovi koji nam govore da nešto nije u redu. Obiteljska i bračna savjetnica Tina Fey kaže da ti znakovi mogu biti mali, ali značajni. 

"Možda vas neće učiniti potpuno jadnima, ali mogu postupno umanjiti vašu radost, ostavljajući vas nezadovoljnima", rekla je za Hack Spirit. Dakle, ovo su suptilni pokazatelji da veza partnerima možda uzrokuje više stresa nego sreće, prema savjetnici.

1. Male stvari vas počinju smetati

U zdravoj i sretnoj vezi često zanemarujemo sitne mane ili navike naših partnera. Neke su nam čak možda i simpatične. Međutim, kada smo nesretni, te male stvari mogu nam se početi činiti kao velike smetnje. Fey savjetuje: "Ako vas iritiraju male stvari koje vam nikada nisu smetale, vrijedi napraviti korak unatrag i procijeniti jesu li to znakovi šireg nezadovoljstva ili nesreće u vašoj vezi."

2. Stalno tražite potvrdu

"U ispunjavajućoj vezi trebali biste se osjećati voljeno i cijenjeno, bez potrebe da stalno tražite potvrdu. No, kada ste nesretni, mogli biste se naći u situaciji da neprestano tražite sigurnost od svog partnera", navodi savjetnica.

Prema jednom istraživanju, ljudi koji su nesretni u svojim vezama vjerojatnije će tražiti potvrdu izvan svog partnerstva. To može značiti stalno traženje komplimenata, potrebu za uvjeravanjem o vrijednosti ili zahtijevanje stalne potvrde partnerove ljubavi prema.

3. Izbjegavate provoditi vrijeme zajedno

"Jedan od najvećih znakova nesretne veze jest kada počnete izbjegavati druženje s partnerom", tvrdi savjetnica. U zdravoj vezi, provođenje kvalitetnog zajedničkog vremena nešto je čemu se veselimo. To je prilika za povezivanje, razmjenu iskustava i izgradnju uspomena.

"S druge strane, ako ste nesretni, ovo vrijeme može vam se činiti kao obaveza. Možda ćete tražiti isprike kako biste izbjegli biti sami s njima ili osjetiti olakšanje kad se planovi otkažu", dodala je.

4. Osjećate se usamljeno čak i kada ste zajedno

"Možda sjedite zajedno na kauču ili dijelite obrok, ali osjećate da su vaša srca udaljena. Fizički ste tu, ali emocionalno postoji zid između vas koji jednostavno ne možete srušiti", objašnjava Fey. Ta usamljenost može biti srceparajuća jer se često čini intenzivnijom nego kada smo zaista sami.

"Naposljetku, osoba koja bi vam trebala biti najbliža razlog je zašto se tako osjećate. Zapamtite, usamljenost u vezi nije normalna i odražava dublju nepovezanost. Ključno je prenijeti te osjećaje svom partneru, a ako je potrebno, potražite stručnu pomoć kako biste prebrodili te teške trenutke", zaključila je savjetnica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.