Psihologinja podijelila sedam stvari koje svako dijete želi od roditelja

Foto: Pexels

Iako je odgoj djece prekrasno iskustvo, može biti i vrlo zahtjevan. Sreća djece najveći je prioritet mnogih roditelja, no zbog ubrzanog načina života i brojnih obaveza možda ne mogu uvijek značajno utjecati na raspoloženja svoje djece.

Ipak, postoje neke roditeljske prakse i ponašanja koje mogu povezati roditelje s djecom. Dakle, edukatorica za odgoj, majka i dječja psihologinja, Jaimie Bloch, podijelila je sedam pozitivnih stvari koje svako dijete želi od roditelja.

Evo što je izdvojila u novoj objavi na Instagramu.

  1. Budite njihova "sigurna" osoba: "Sva djece žele bezuvjetnu ljubav i podršku", navela je Bloch u objavi.
  2. Pokažite im da su voljena: Djeca žele poljupce, grljenje i zajedničko provođenje vremena zajedno, tvrdi psihologinja. "Žele da im pokažete svoju ljubav", dodala je.
  3. Budite im uzor: "Vaša djeca žele učiti o svijetu promatrajući vas. To znači da će od vas naučiti kako se ponašati u odnosima i kako razmišljati o životu", napominje Bloch.
  4. Postavite obzirne, ali čvrste granice: Psihologinja savjetuje roditeljima da djecu nauče kako mogu regulirati svoje emocije, ali sa strpljenjem.
  5. Prihvatite ih: Djeca se žele osjećati prihvaćeno. "Dakle, prihvatite ih onakvima kakva jesu, a ne onakvima kakva vi želite da budu", ističe Bloch.
  6. Dopustite im da budu dio razgovora: Važno je da djeca razgovaraju s roditeljima, a ne da samo slušaju njihova rješenja, naredbe ili lekcije.
  7. Aktivno ih slušajte: Većinu vremena djeca jednostavno trebaju podržavajuću okolinu i roditelje koji će ih saslušati bez osuđivanja.

"Razumijevanje ovih sedam temeljnih potreba može promijeniti vaš odnos s djecom. Prakticiranjem ovih načela ne samo da njegujete njihovo emocionalno blagostanje, već i postavljate temelje za njihov rast u samopouzdane i suosjećajne odrasle osobe", zaključila je psihologinja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.