ČITATELJICA iz Baden-Württemberga niti jednom nije požalila što je rodila u Njemačkoj. Za razliku od trudnica, rodilja i dojilja iz Hrvatske, ona nema niti jednu zamjerku na hranu koja se poslužuje u tamošnjoj bolnici.
"Rodila sam dvoje djece i, iskreno, tih dva do tri dana u bolnici mi je bilo kao u hotelu. Svježe voće je kod njih u kuhinji uvijek na raspolaganju i svaka žena si ga može uzeti kada god hoće. Isto je i s čajevima, pogotovo za žene koje doje. Njih čak i primalje redovito donose u sobu. Ostalo si uzmeš sama ili pitaš njih ako ne možeš", prisjetila se za Index.
Što se doručka tiče, svaki dan se servira slična hrana.
"To su peciva s dvije do tri šnite sira i isto toliko različitih salama, maslac, marmelada, krem sir i uz to se poslužuje čaj. Nakon ručka je uvijek serviran desert, žele, puding, voćni jogurt i slično", dodala je.
Poslala nam je fotografije doručka i ručka te jednog bezmesnog ručka.
"Jedan od boljih ručkova koji sam u životu pojela mi je poslužen nakon carskog reza. Inače, uz svaki obrok se dobije papir na kojem piše što je posluženo, koliko je kalorija u jelu i kakva je nutritivna vrijednost poslužene hrane. Kada žena dođe k sebi, donesu joj papir s ponudom jela po danima pa biraš što ćeš jesti. Ja sam mogla birati između tri jela svaki dan za ručak i isto toliko za večeru. Poštuju se želje pacijenata, kao i veganski/vegetarijanski načini prehrane", zaključila je.