Foto: Shutterstock
OVI ukusni jastučići tradicionalno su jelo u Argentini,no tamo se većinom jedu punjeni mesnim i povrtnim nadjevima. Mi smo bili maštoviti i odlučili isprobati sa Nutellom. A znamo da se banane i Nutella vole, pa smo dodali i banane. Usuđujemo se priznati da je eksperiment uspio!
Sastojci: (za 16 komada)
2 čajne šalice brašna
2 prstohvata soli
100 g maslaca
1/3 šalice ledene vode
1 banana
5 jušnih žlica Nutelle
Malo kristal šećera
Priprema:
Brašno i sol pomiješajte.
U brašno utisnute maslac i vilicom miješajte dok ne dobijete strukturu grudica.
Potom dodajte vodu i umijesite tijesto rukama.
Pokušajte mijesiti što kraće kako se tijesto ne bi ugrijalo toplinom ruku.
Zamotajte glatko tijesto u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku sat vremena.
Ako žurite, ubacite u zamrzivač na 10-a minuta.
Pećnicu zagrijte na 200˚C.
U plastičnoj posudi promiješajte Nutellu i nasjeckanu bananu.
Tijesto izvadite iz hladnjaka i podijelite na dva dijela.
Razvaljajte na debljinu pola centimetra i režite u željene oblike.
Na svaki komad tijesta stavite po malu žličicu nadjeva.
Rubove tijesta premažite vodom kako se ne bi odvajati tijekom pečenja.
Zatvorite tijesto u oblik jastučića i rubove zarolajte ili utisnite vilicom.
Ostavite u zamrzivaču 15-ak minuta, potom kistom i vodom premažite jastučiće i pospite kristal šećerom.
Pecite dok jastučići ne postanu zlatni i poslužite tople uz mlijeko ili sladoled.
U slast!