Majka razbjesnila javnost neobičnim odgojnim trikom u trgovini

Foto: Shutterstock

Jedna mama našla se na udaru kritika zbog "odgojnog trika" koji koristi prilikom kupovine. U sada već izbrisanom videu na TikToku, mama jedne djevojčice podijelila je svoj "trik", a korisnica @unpluggedmoments kasnije ga je ponovno objavila uz vlastito objašnjenje što se dogodilo.

"Navodno pusti kćer da u trgovini uzme sve što poželi, ali kad stigne na blagajnu, odabere nekoliko stvari koje će kupiti i zamoli zaposlenika da vrati ostale artikle na police", pojasnila je prikazujući snimku iz originalnog videa.

Reakcije su bile burne. Ljude je zasmetalo što mama zaposlenika traži da na police vraćaju artikle koje ona neće platiti. Mama je kasnije odgovorila na kritike, objašnjavajući da ponekad sama vrati artikle, ali ako nema vremena, zamoli radnike da to učine.

U videu u kojem brani svoj postupak, mama je izjavila: "Ne razumijem današnji svijet u kojem ljudi misle da mogu samo stajati na poslu i ništa ne raditi." Tvrdi kako su zaposlenici uvijek spremni pomoći i da smatra kako je to dio njihovog posla.

@unpluggedmoments Parenting hack gone wrong #customerservice #bekind #takingadvantage #employees #worklife #retail #customersbelike #respect #dollartree #fivebelow #greenscreen #greenscreenvideo ♬ original sound - Unplugged Moments

"Uvijek su dobro reagirali kad bi ih zamolila da vrate artikle na police. Njihov posao je pomagati kupcima, što uključuje i vraćanje artikala", dodala je.

Reakcije javnosti: "Nemaš poštovanja prema zaposlenicima"

S druge strane, korisnica @unpluggedmoments postavila je pitanje: "Što očekuješ da ti kažu?", te dodala kako bi se prema zaposlenicima trebalo pokazivati više poštovanja.

Ovo je usporedila sa situacijom u restoranu: "Kao da sjedneš za stol, naručiš hranu, uprljaš pribor, a onda kažeš 'promijenio sam mišljenje.'"

Mnogi korisnici smatraju da zaposlenici u trgovinama gotovo nikada nemaju dovoljno vremena ni osoblja. "Nikada nisam vidjela zaposlenika da samo stoji u trgovini. Nemaju dovoljno osoblja za dopunjavanje polica", komentirao je jedan korisnik.

Bilo je i onih koji su pokušali obraniti majku.

"Zašto se bunite? Samo vratite artikle kad imate vremena. To većina blagajnika ionako radi."

Jedan se otac zapitao: "Zašto jednostavno ne kaže kćeri da odabere dvije-tri stvari?"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.