Mama dala sinu neobično ime pa upala u zakonsku zavrzlamu

BLOGERICA Claire Alexander-Johnston za svoju djecu je odabrala neobična imena. Trojicu starijih sinova nazvala je Atlas, Everest i Zephyr, ali u probleme je upala nakon što je novorođenom sinu odlučila dati ime Citizen što u prijevodu znači građanin ili državljanin.

“Dobrodošao na svijet, Citizen Sage Alexander-Johnston”, napisala je na Instagramu.

“Star si deset dana… Žao mi je što je proces odabira imena potrajao. Imali smo problema kada smo objavili tvoje ime obitelji jer su nam neki rekli da je to ime ilegalno u Australiji”, pojasnila je pa dodala da je riječ o imenu koje se svrstava u kategoriju titula kao što su kralj, vojvoda, lord ili kapetan.

“Pokušali smo ga promijeniti. Čak se u igru vratilo ime Disco. Ali ništa nije odgovaralo jer si vaga s podznakom vrlo razumnog i prizemljenog jarca. Zato si Citizen, a i uvijek ćeš biti Citizen (građanin) svijeta”, zaključila je.

Prema australskim zakonima, postoje neka imena koja su neprihvatljiva. Uglavnom je riječ o imenima koja uključuju proste riječi ili one koje je teško izgovoriti jer sadrže simbole ili brojke.

Među neprihvatljivim imenima u toj zemlji nalaze se i Inspector (inspektor), Bishop (biskup), Queen (kraljica), Commissioner (povjerenik) ili Prime Minister (premijer), a u tu kategoriju bi se mogao svrstati i Citizen.

Fanovi na Instagramu su oduševljeni odabirom imena.

“Predivno ime”, “Obožavam imena s dubokim značenjem”, komentirali su.

Međutim, neki su istaknuli da je nejasno je li na kraju ime prihvaćeno ili nije.

“Znači li ovo da se doista zove Citizen ili ćete ga samo vi tako zvati?” upitala je jedna pratiteljica i zaključila da je riječ o prilično kul imenu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.