Mama objasnila što znači biti ''glavni roditelj'', njezin video postao je viralan

IAKO roditelji dijele odgovornosti i obaveze kada su u pitanju njihova djeca, u većini slučajeva ipak postoji jedan roditelj koji preuzima većinu zadataka na sebe. Tako barem smatra mama Cassey Ahlas koja je na TikToku objavila video koji je u kratkom vremenu postao viralan, prenosi Kidspot.

@casseysjourney #mom #dad #momsoftiktok #momlife #momtok #moms #momsover30 #momsontiktok #momsover40 #dadsoftiktok #dadsontiktok #dadsoftiktok #daddy #parent #parents #parentsoftiktok #parenting #parenthood #mother #motherhood #father #fatherhood #default #defaultparent ♬ Somewhere Only We Know - Hilman Rospandi

Ona je objasnila što znači biti ''glavni roditelj''. Prema njezinom mišljenju, to je mama, odnosno onaj roditelj koji mijenja pelene, brine se za zdravlje djeteta, vodi ga u školu i na sve ostale aktivnosti, odlazi na roditeljske sastanke i slično. Zapravo, to je onaj roditelj koji je, kako kaže, zadužen za većinu tog vezanog za njegovo dijete.

''Ako možete prihvatiti bilo koji posao koji se nudi a da se ne trebate brinuti o djeci, ako možete ustati ujutro i spremiti se za taj posao, popiti kavu, pojesti doručak u miru, ne morate spremati djecu niti ih voditi u vrtić...'', započela je Cassey.

''Ako možete planirati godišnji odmor i ne morate se brinuti o pakiranju svoje djece, o tome imaju li sve što im treba ili o pronalaženju nekog tko će čuvati dijete dok se vi odmarate... Ako možete obaviti bilo koju svakodnevnu stvar poput odlaska u trgovinu ili teretanu, bilo što od toga, a ne trebate se brinuti o djeci, onda zahvalite glavnom roditelju'', objasnila je u videu.

Dodala je kako je u svojoj obitelji ona taj glavni roditelj.

''Ja sam glavni roditelj, 24 sata u danu, sedam dana u tjednu, 365 dana u godini... A to je itekako stresno. To je najnesebičniji, najnezahvalniji posao na planetu'', zaključila je ova mama čija je objava u samo šest dana skupila preko 3.7 milijuna pregleda.

U komentarima joj se odmah javilo mnogo roditelja, uglavnom mama, koje su se pronašle u svemu što je opisala. ''U našoj obitelji, ja sam glavni roditelj. A moj suprug se stalno pita zašto sam uvijek loše volje. On ne zna što je stres, za razliku od mene", jedan je od takvih komentara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.