RODITELJI znaju koliko je teško natjerati djecu da redovito jedu povrće pa je dijetetičarka i mama Rebecca Gawthorne odlučila podijeliti jednu ideju.
Ona priprema ukusne, zdrave, slane muffine od čak pet vrsta povrća. Vrlo su jednostavni, prepuni proteina i idealni kao međuobrok kada ste zaposleni i u žurbi, a voljet će ih, kaže, i odrasli i djeca.
Sastojci:
- jedna mrkva
- jedna tikvica
- šalica baby špinata
- četvrtina šalice konzerviranog kukuruza
- četvrtina šalice konzerviranog graška
- šalica naribanog sira
- četvrtina šalice grčkog jogurta
- pola šalice biljnog mlijeka po izboru
- dva jaja
- četvrtina šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- dvije šalice brašna
- tri žličice praška za pecivo.
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i pripremite 12 posudica za muffine.
Naribajte tikvicu i mrkvu te ocijedite višak tekućine.
U velikoj posudi pomiješajte tikvice, mrkvu, kukuruz, grašak, sir, špinat, jaja, maslinovo ulje, jogurt i mlijeko.
Mokrim sastojcima dodajte brašno i prašak za pecivo te nježno izmiješajte.
Prebacite smjesu u posudice za muffine i pecite 20 do 25 minuta.
Cijeli postupak pripreme pogledajte u nastavku. Dobar tek!