Mama pokazala kako naučiti dijete čistiti svoju sobu

Foto: Shutterstock

Stvari koje opterećuju odrasle, vjerojatno mogu opteretiti i djecu. Najbolji primjer je čišćenje. S jedne strane, roditelji žele da su sobe njihove djece čiste barem 24 sata, a s druge strane, to je također vještina koju djecu trebamo podučiti.

Mama Sara Olsher objavila je video s savjetima o tome kako djeci objasniti odakle krenuti.

"Kada učimo djecu kako raščlaniti veliki zadatak, poput čišćenja sobe, na dijelove kojima se može upravljati, onda to moramo učiniti na neki način zabavnim", rekla je.

Ona je djeci kupila takozvani kontrolni popis zadataka koji drži na hladnjaku. Na popisu je bacanje smeća, stavljanje prljave odjeće u košaru za rublje, odnošenje posuđa u sudoper, slaganje igračaka u kutije i knjiga na police. Djeci je objasnila da prije igre moraju provjeriti jesu li obavili sve što je na popisu.

"Neizmjerno je pomoglo. Prvih nekoliko puta možda ćete morati proći korake s njima, ali kada se na to naviknu, znat će točno što trebaju učiniti", napominje Olsher.

@mightyandbrightco sometimes we forget that we have to teach kids how to do things because they do not come naturally. Room reset board from mighty and bright ##chores##parenting##kidsmentalhealth##mightyandbright ♬ original sound - Mighty and Bright

Poučavanje djece osnovnim vještinama, poput toga kako očistiti svoju sobu, nešto je što će im koristiti tijekom cijelog života.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.