Medena pileća krilca iz pećnice bolja od onih iz restorana

Foto: Pixabay

KRILCA spremljena na ovaj način jednostavno su neodoljiva. Ova medena krilca peku se u pećnici dok ne postanu savršeno hrskava, zatim se stavljaju u umak od meda i češnjaka.

Kada jedete pileća krilca u restoranu, oni ih najčešće peku u dubokom ulju, što nije zdravo. Vjerujte autorici kulinarskog bloga Spend With Pennies na riječ, kada kaže da su ova krilca iz pećnice, spremljena kod kuće, ukusnija od onih iz restorana. Pileća krilca iz pećnice hrskava su i manje masna. Ne morate brinuti o brisanju masnih mrlja jer nema prskanja. Stavite papir za pečenje u pleh i samo ga bacite kad završite.

Tajna savršeno hrskavih pilećih krilca iz pećnice:

  • dobro ih prebrišite papirnatom salvetom prije nego što ih uvaljate u brašno
  • brašno ne smije biti zgrudano
  • uvjerite se da je pećnica zagrijana prije nego što ubacite krilca da se peku.

Potrebni sastojci:

  • 50 razdvojenih pilećih krila
  • 40 g brašna
  • sol i papar po vašoj mjeri
  • dvije žlice ulja.

Umak:

  • 125 ml meda
  • 60 ml sojinog umaka
  • 4 češnja češnjaka (nasjeckanog)
  • 1 žlica đumbira (isjeckajte svjež ili uzmite đumbir u vrećici)
  • pola žličice mljevene paprike (ako više volite čili, stavite njega)
  • 80 ml vode
  • 1 žličica kukuruznog škroba.

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzija, ostavite krilca u hladnoj vodi, nekih desetak minuta, zatim ocijedite vodu, obrišite ih salvetom ili krpom dok ne postanu potpuno suha.

Pomiješajte sol i papar s brašnom pa uvaljajte krilca u smjesu. Otresite višak brašna pa ih premažite uljem. Poredajte krilca u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Pecite ih 35 minuta, na dvadesetom minutu ih okrenite na drugu stranu.

Za to vrijeme pomiješajte sastojke za umak u manjoj posudi. Kada zakuha, smanjite temperaturu i ostavite da se krčka dok se ne zgusne, nekih 5 do 10 minuta.

Izvadite krilca iz pećnice, uvaljajte jedno po jedno u umak i vratite ih u pećnicu da se peku još 10 minuta (5 minuta jedna strana, 5 minuta druga strana).

Servirajte ih dok su vruća.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.