LJETO samo što nije pokucalo na vrata pa je idealno vrijeme da i boravak u kuhinji prilagodite visokim temperaturama koje uskoro stižu. Čak i oni koji obožavaju kuhanje, pripremanje slasnih delicija i kulinarsko eksperimentiranje u ljetno vrijeme tragaju za receptima koji ne zahtijevaju paljenje pećnice i višesatno kuhanje.
Jedan takav donosimo vam u nastavku.
Mnogima omiljen ljetni desert sladoled priprema se po posebnoj recepturi, a slastičari često imaju i svoje male tajne koje ne otkrivaju baš olako. No postoji i recept za koji su vam potrebna tek dva sastojka, a uspijeva čak i neiskusnima u kuhinji. Štoviše, u izradi ovog sladoleda vam mogu pomoći i najmlađi članovi obitelji. Ma, možda ga mogu pripremiti i sami...
SASTOJCI:
500 ml vrhnja za šlag
voće prema želji
PRIPREMA:
1. Vrhnje za šlag umutite mikserom.
2. Voće koje ste odabrali (šumsko voće, jagode, banane, breskve...) usitnite uz pomoć blendera ili štapnog miksera.
3. Ako vam nije dovoljno slatko, slobodno dodajte šećer ili med.
4. Sve pomiješajte i ostavite u zamrzivaču nekoliko sati.