Obitelj 9-godišnjeg dječaka koji je u komi uslijed stampeda tuži Travisa Scotta

"DEVETOGODIŠNJI dječak koji je teško ozlijeđen na festivalu Astroworld u petak navečer u medicinski je induciranoj komi, u pokušaju da prevlada traumu mozga", rekao je dječakov djed. Bernon Blount je za CNN rekao da je njegov unuk EB bio u gradu da vidi nastup svog omiljenog izvođača Travisa Scotta i da je koncertu prisustvovao sa svojim ocem Trestonom Blountom.

"Kad je moj sin otišao na koncert, nosio je mog unuka na ramenima", rekao je Blount. "Svi su se ljudi gurali unutra, a on nije mogao disati pa je na kraju pao u nesvijest zbog pritiska koji je bio izvršen na njegovo tijelo. A kada se onesvijestio, dječak mu je pao s ramena i upao u gomilu."

Kad je Bernonov sin došao k sebi, EB je već bio odveden u bolnicu kao neidentificiran. "Nisu znali ništa o njemu, njegovo ime ili bilo što jer se razdvojio od mog sina", rekao je Bernon.

Kad je otac došao svijesti, "umjesto da dozvoli da ga liječnici pregledaju, otišao je i pokušao pronaći svog sina i na kraju ga je pronašao u Dječjoj bolnici u Teksasu", rekao je Blount.

"Tijekom događaja na koncertu imao je srčani zastoj koji mu je oštetio srce", rekao je. "Ima oštećenje jetre, pluća... A povrh toga ima i otekline na mozgu", rekao je Blount. CNN nije mogao neovisno potvrditi medicinski status EB-ja u bolnici. Obitelj je "razorena jer je ovo trebao biti izlazak oca i sina da se zbliže, a pretvorio se u nešto užasno i tragično", rekao je Blount.

"Potrebna je odgovornost, ne samo od umjetnika ili organizatora događaja nego i od grada Houstona", dodao je Blount.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.