Očuh dao posinku (16) mobitel s čudnom postavkom, ljudi ga osudili: Previše kontrole

Foto: Shutterstock

U POPULARNOJ internetskoj zajednici Reddit 35-godišnja je žena otkrila jedan svoj problem i zamolila ljude za pomoć. Naime, ima 16-godišnjeg sina i ponovno se udala prije nekoliko mjeseci, nakon trogodišnje veze s tim muškarcem. On je njenom sinu postao očuh, a nezadovoljan je odnosom s dječakom i tvrdi da mu on nije dao priliku za zbližavanje.

"Moj sin je odvojio vrijeme da se navikne na mog muža, razumljivo", napisala je. "Ali moj muž bi požurio stvari i onda tvrdio da ga moj sin isključuje ili mu ne daje priliku. Kao što znate, tinejdžerske godine mogu biti teške i već sam objasnila svom suprugu zašto mom sinu možda nije lako otvoriti se o svemu", nastavlja se u objavi. "Ipak, oni imaju stabilan odnos."

Problem je nastao kad je sin slučajno razbio svoj mobitel

Za njegov 16. rođendan očuh mu je odlučio nabaviti novi mobitel. Međutim, uzbuđenje zbog uređaja nestalo je kada je tinejdžer otkrio da se telefon može otključati samo funkcijom prepoznavanja lica, i to očuhovog lica.

"Moj sin je bio presretan, a i ja", napisala je. "Međutim, to je uzbuđenje nestalo kada sam saznala da je moj muž koristio prepoznavanje svog lica kao jedini način da otključa telefon... i tako bez njega moj sin ne može koristiti telefon."

Kada je upitala supruga zašto je stavio tu postavku, on je rekao da je "to učinio kao prvi konkretan korak prema uspostavljanju odnosa roditelj-dijete i prijelazu s odnosa prijatelj-dijete".

Mama vratila suprugu mobitel, on je nazvao nezahvalnom

"Rekla sam mu da nema pravo zadirati u privatnost mog sina ni dirati njegove osobne stvari", objasnila je. "Vratila sam mu telefon i on se naljutio, rekavši da sam nezahvalna, kao i da samo želi ojačati svoju vezu s mojim sinom, a onda me optužio da ga tretiram kao manje vrijednog roditelja iako smo oboje u ovome zajedno. Rekao je i da bih trebala vidjeti kako se drugi 'očevi' ponašaju prema svojoj djeci i shvatiti da je moj sin sretan što ga ima za tatu."

Nije mogla podnijeti njegovu viku pa se odmaknula, a on je i dalje opravdavao svoj postupak. Korisnici su stali u ženinu obranu, navodeći da se čini da muž previše "kontrolira" svog posinka.

"Sinu je dvije godine do punoljetnosti. Forsiranje odnosa je zabranjeno", stoji u komentaru. "Kontrola i zadiranje u privatnost? To će definitivno otjerati BILO KOJE dijete."

"Postoji razlog zašto ga vaš sin ne voli, možda ćete sada početi shvaćati zašto", napisao je drugi korisnik.

Mnogi korisnici naveli su da je ova situacija primjer maltretiranja žene

"Možete i trebate vratiti telefon na tvorničke postavke, ali možete li vratiti svog muža na tvorničke postavke?" napisao je jedan korisnik. "Ali hodate po tankoj liniji ako dopustite svom mužu da nastavi s pokušajima kontroliranja vašeg sina. Ovo nije zdravo."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.