PILEĆA krilca ukusna su na koji god način ih pripremite i dobar su izbor za ručak ili večeru s prijateljima. Uz ovaj umak od senfa i meda poprimit će slatko-kiseli okus.
Sastojci:
pileća krilca
češnjak u prahu
sol
papar
ulje
Za umak:
četvrtina šalice majoneze
četvrtina šalice Dijon senfa
dvije žlice senfa
žlice meda
dvije žlice jabučnog octa
Priprema:
Operite i osušite pileća krilca, pa ih začinite češnjakom, posolite i popaprite.
U posudu za pečenje stavite papir, pa poslažite krilca i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva. Neka se peku 40 minuta dok ne poprime zlatnu boju (okrenite ih na drugu stranu nakon 25 minuta).
U zdjelici pomiješajte sastojke za umak.
Kad su krilca gotova, ubacite ih u umak, pa vratite u posudu za pečenje i stavite u pećnicu još pet minuta.
Dobar tek!