Ovo je predmet koji se često zanemaruje, a bilo bi ga dobro imati u dječjoj sobi

Foto: Unsplash

Možda imate najslađi krevetić, najudobnije deke i najnoviji monitor za praćenje bebe. No, ako je zrak u dječjoj sobi zagađen, ove bitne stvari na vašem popisu postaju manje važne. Slaba kvaliteta zraka mogla bi ugroziti zdravlje vaših najmanjih i potencijalno izazvati dugoročne zdravstvene probleme, piše Motherly.

Drugim riječima, često se ignorira važnost prisustva pročišćivača zraka u dječjoj sobi. Iako to možda nije prva stvar koja vam pada na pamet, ključno je uključiti je na svoj popis. Više od 90% ljudi diljem svijeta udiše zrak koji sadrži povišene razine PM2.5, čestica koje predstavljaju velik zdravstveni rizik. Te čestice često proizlaze iz svakodnevnih kućanskih predmeta, poput određenih vrsta boja ili sredstava za čišćenje, te mogu nenamjerno zagaditi okolinu vaše bebe.

Nedavno istraživanje, objavljeno u časopisu Environmental Health Perspectives, otkriva da pročišćivači zraka s posebnim filtrima mogu pomoći u zaštiti razvoja mozga beba od štetnih utjecaja PM2.5. Također, mogu biti korisni i za bebe s alergijama. Druga istraživanja povezuju lošu kvalitetu zraka u zatvorenim prostorima s problemima u zdravlju crijeva dojenčadi te ukazuju na važnost čistog zraka.

Dodavanje pročišćivača zraka ne samo da će poboljšati udobnost već će i osigurati da je okruženje vaše bebe što povoljnije za njen razvoj. Kada započnete s pripremama i uređenjem dječje sobe za dolazak mališana, na popis uz omiljenu plišanu igračku dodajte i pročišćivač zraka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.