Pedijatri dijele jednostavne i zdrave doručke kojima hrane svoju djecu

Foto: Pexels

BEZ obzira na to koliko godina imaju, osigurati svojoj djeci zdrav, zasitan i brz doručak može biti izazov. Jutra uz djecu su uvijek kaotična, ponekad i stresna, a to znaju i pedijatri.

Kad su njezina djeca bila mala, pedijatrica Danielle Grant se mučila s njihovom izbirljivošću. Što god pripremila, nekome od njih troje nije odgovaralo. S vremenom je naučila zadovoljiti sve. Pa doznajmo što pedijatri daju svojoj djeci za doručak.

Sendvič s jajima

Dr. Christina Johns ima djecu staru 15 i 18 godina, koja preferiraju topli doručak, pa im najčešće poslužuje sendviče s jajima i sirom. Ona također potiče djecu da sendvičima dodaju druge hranjive sastojke, poput avokada ili salate.

"Stvarno zagovaram sendvič s jajima jer je to obrok koji sadrži proteine, mliječne proizvode, vlakna i ugljikohidrate i može se prilagoditi drugim sastojcima", kaže dr. Johns.

Voće

Dr. Johns djeci nudi i voće, osobito kada su u žurbi. Tada joj spakira bananu ili bobičasto voće, koje može pojesti na putu do škole.

Domaći muffini

Dijetetičarka Amy Reed djeci obično priprema domaće muffine, koje radi od pirea od bundeve, banane, breskve, jabuke ili mrkve. Kaže i da umjesto bijelog brašna koristi integralno pšenično brašno.

Ostaci od večere

Pedijatrica Shelly Vaziri kaže da nije sramota pojesti ostatke od večere za doručak. Primjerice, njezina djeca vole kada im se posluže špageti s mesnim okruglicama već ujutro.

"Meni to zvuči grozno, ali mojoj kćeri za doručak ne smeta ni podgrijana piletina s rižom", izjavila je.

Proteinski smoothie

Kako bi njezina djeca unijela dovoljno proteina, Reed im ponekad priprema smoothieje od jagode, limunovog soka, grčkog jogurta, malo mlijeka i proteinskog praha. Zna dodati i neko drugo voće ili svježi krastavac.

Još neke od ideja su vafli i palačinke, ali ne od bijelog brašna, već od alternativa od cjelovitih žitarica. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.