Isabelle Bertalomi iz SAD-a je preselila u Francusku, a jedna od stvari koje su je ugodno iznenadile jest jelovnik u vrtiću koji pohađaju njezina djeca. Zašto? Po kvaliteti je konkurentan restoranu.
"Toliko sam sretna što živim u zemlji koja toliko cijeni zdravu hranu", rekla je ova majka, koja je ujedno i dijetetičarka.
Objasnila je da se njezinoj djeci svaki dan servira predjelo, glavno jelo, jelo sa sirom i desert te pritom dobivaju i prave tanjure i pribor za jelo.
"To je poput malog pariškog restorana za djecu. Osim toga, 80 posto hrane je iz organskog uzgoja", dodala je.
@isabellebertolami This is what 3-6 year olds are eating for lunch in Paris this week #kidsfoodideas #kidsfood #healthyfood #foodie ♬ original sound - American mom in Paris/Aix🇫🇷
Zatim je prošla kroz jelovnik za čitav tjedan, a opcije koje su na meniju impresionirale bi i najstrože kritičare.
"U ponedjeljak je salata od rajčice, krutona i vinaigrettea. Jedu ribu s prilogom od krumpira, organski camembert i sorbet od limuna za desert", otkrila je.
U utorak su djeca uživala u sardinama na tostiranom kruhu, nakon čega je uslijedio omlet s gljivama, tikvicama i krumpirom te organski jogurt i voće za desert.
U srijedu se jela salata od slanutka s rajčicom, ljutikom i govedinom, potom tart od sira i pire od mrkve te jogurt s namazom od kestena i voće za desert.
Četvrtak je dan za vegetarijance. Djeca jedu salatu od avokada, kukuruza i rajčice, rižu s povrćem, sojin puding i voće.
"Danas, u petak, jedu maslac i sir na tostu, dagnje ili jaja (po izboru) s krumpirićima, a za desert je kolač od malina", zaključila je Isabelle.