Princ Harry i Meghan će odabirom imena za bebu možda odati počast princezi Diani

Foto: EPA-EFE

NAKON što je putem društvenih mreža objavljeno da je Meghan Markle jutros rodila dječaka, princ Harry se obratio novinarima i otkrio da se mama i beba osjećaju dobro.

Princ Harry je rođenje sina opisao kao “nevjerojatno iskustvo”, ali i otkrio da novopečeni roditelji još nisu odučili koje će ime dati svom prvom djetetu.

“Još uvijek razmišljamo. Imali smo vremena jer je beba kasnila, ali nismo donijeli odluku”, izjavio je Harry.

Prema kladionicama, najbolje kotiraju imena Arthur, James, Phillip i Albert, međutim urednica The Crown Chronicles, Victoria Howard, smatra da će možda svojom odlukom odati počast Harryjevoj majci, princezi Diani.

“Sviđa mi se Arthur, ali to sam mislila i kad se rodio princ Louis. Meghan i Harry su malo udaljeniji od trona, dijete neće biti toliko uključeno u kraljevske obveze pa bi mogli možda uvrstiti ime Spencer ili čak Francis. To je bilo Dianino srednje ime, a pristaje i muškarcima. Mislim da će biti zanimljivo. Naravno, moraju slijediti tradiciju koju nalaže dvor, ali uvjerena sam da će srednje ime biti potpuno drugačije od prvog”, pojasnila je Howard.

Kada će vojvotkinja i vojvoda od Sussexa otkriti ime djeteta, još nije poznato. Prema kraljevskoj tradiciji, svoju odluku bi prvo trebali priopćiti kraljici Elizabeti, a tek onda javnosti.

“Vjerojatno ćemo se ponovno susresti za dva dana, kao što je planirano, kako bi svi vidjeli bebu. Nevjerojatno sam ponosan na svoju suprugu”, rekao je uzbuđeni princ. 

Beba Sussex rođena je u 5:26 po britanskom vremenu, teška je 3260 grama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.