PILEĆI curry nije zahtjevan za pripremu i potrebno vam je nekoliko sastojaka. Jelo se priprema u jednom loncu što znači da nećete imati puno prljavog posuđa. Ako pripremite veću količinu, možete ga smrznuti i servirati naredni tjedan. Izvrsno se slaže s rižom koja je mnogima omiljeni prilog.
Od sastojaka pripremite dva sitno nasjeckana luka, pet sitno nasjeckanih češnjeva češnjaka, maslinovo ulje, sol, četiri žlice curry paste, 250 g crvene leće, litru povrtnog temeljca, četiri filea pilećih prsa narezana na kockice te svježi korijander ili peršin.
U loncu zagrijte maslinovo ulje, pa dodajte luk i češnjak. Posolite i pričekajte da luk omekša. Dodajte curry pastu i miješajte minutu.
Ubacite leću i malo povrtnog temeljca. Kuhajte leću kao da pripremate rižoto: dodajte malo po malo temeljac, povremeno miješajte. Nakon 20-ak minuta kad leća omekša i počne se raspadati, kuhana je.
Kad tekućina gotovo ispari, dodajte piletinu i kuhajte još 15-ak minuta. Pospite korijanderom ili peršinom i servirajte.
Dobar tek!