Roditelji odlučili tetovirati jednogodišnjaka jer bi mu to moglo spasiti život

Foto: Instagram

OVIH smo dana svjedočili jednoj neobičnoj, za život važnoj dilemi, koja je pokrenula lavinu rasprava na jednom roditeljskom forumu.

Tata jednogodišnjih blizanaca, Aarona i Adama, požalio se među grupicom roditelja da razmišlja o trajnoj tetovaži za jednog od njih.

Aaron je, naime, bolestan i svakodnevno pije lijekove bez kojih ne može živjeti. Kako su on i Adam slični kao jaje jajetu, čak ih ni roditelji, kako tvrde, ne mogu prepoznati pa su odlučili doživotno, s točkicom tinte, obilježiti malog Adama. Kako bi uvijek znali kome trebaju dati lijek te svima olakšati život.

Dosad su malom Adamu svako jutro na ručici podebljavali točkicu nacrtanu markerom, kako ih ni slučajno ne bi zamijenili, no iako je takav način obilježavanja zdravog djeteta dosad manje-više funkcionirao, jedan dan dogodilo se ono najgore. 

Blizance je uvečer ostala čuvati baka koja ih je lijepo okupala, a kad je potražila točkicu na Adamovoj ruci, shvatila je da se isprala. Mislila je da je "pogodila" pravog unuka, no kako to obično biva, pogriješila je te je maleni Aaron završio u bolnici jer nije dobio svoj lijek na vrijeme.

Da se tako nešto više nikada ne bi dogodilo, roditelji su odlučili malom Adamu na taban istetovirati malu točkicu, a kad su o tome javno progovorili, javnost se užasnula.


Ne svi, naravno. Neki su roditelji pružili punu podršku ideji jer ovdje se ipak radi o po život važnom pitanju i za njih je odluka o tetovaži bebe u potpunosti opravdana.

Oni drugi, pak, nemaju razumijevanja i smatraju da bi roditelji blizanaca trebali moći prepoznati svoju djecu, a ne ih tako trajno obilježiti da bi ih znali razlikovati.

Uostalom, čak i mala točkica uzrokovat će bol njihovom drugom sinu i zbog toga je, za mnoge, ta metoda totalno neopravdana.

Kako biste vi postupili u ovom slučaju?

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.