KAKAV bi to Uskrs bio bez čokoladnih jaja, kažu mnogi. Dok im se djeca raduju, roditelji su opravdano oprezni. Količina šećera koja se u nekima od njih nalazi prelazi svaku granicu dnevnog unosa.
Da bi to i dokazala, jedna je mama putem društvenih mreža podijelila fotografiju na kojoj se nalazi čokoladno jaje. Količinu šećera koja se u njemu krije usporedila je s kovanicom od dva penija.
"Ova količina šećera u jednom čokoladnom jajetu? Nevjerojatno!" napisala je zabrinuta mama.
Bez obzira na količinu šećera, mnogo je ljudi poručilo kako će i dalje nastaviti uživati u ovoj čokoladnoj slastici.
"Nije me briga, čokoladna jaja su previše dobra da bih odustao od njih", napisao je jedan obožavatelj čokolade.
Neki su čak zaključili da izmjerena količina šećera fizički nije mogla stati u ovo čokoladno jaje.
"Ne stane toliko šećera u jedno jaje! Ovo je laž", branio je uskrsnu poslasticu jedan od njih.
Prema preporuci Svjetske zdravstvene organizacije, unos šećera na dnevnoj razini trebao bi biti manji od deset posto ukupnog dnevnog energetskog unosa.
Prema Američkoj zakladi za zdravlje srca (AHA), maksimalna količina šećera koju bi muškarci trebali konzumirati u danu iznosi 37,5 grama (devet čajnih žličica), a za žene 25 grama (šest čajnih žličica).