Foto: Pinterest
UMJESTO hrenovki u tijestu možete umotati i zdrave mrkvice. I pecivo s povrćem može biti ukusno i u to će vas uvjeriti ovaj recept.
Sastojci:
12 mrkvi srednje veličine
500 grama lisnatog testa
Sol
Ulje za prženje
Priprema:
Lisnato tijesto odmrznite u frižideru preko noći ili ga ostavite 30 minuta prije pripreme na sobnoj temperaturi. Mrkve operite, očistite i prepolovite. Kuhajte ih u posoljenoj vodi dok ne omekšaju te ih ostavite da se ohlade.
Pržite ocijeđene komadiće na vrućem ulju dok ne porumene. Lisnato tijesto razvaljajte tanko i režite na kvadratiće. U svaki kvadratić umotajte mrkvu i povežite tijesto da se ne bi odmotalo tijekom pečenja.
Poredajte ih na papir za pečenje te stavite u posudu i pecite 15 minuta u pećnicu zagrijanoj na 220 stupnjeva. Služite ovo pecivo sa povrćem kao gricaklicu ili uz obrok.
Dobar tek!