Ušuškane mrkvice

Foto: Pinterest
 
UMJESTO hrenovki u tijestu možete umotati i zdrave mrkvice. I pecivo s povrćem može biti ukusno i u to će vas uvjeriti ovaj recept.
 
Sastojci:
 
12 mrkvi srednje veličine
500 grama lisnatog testa
Sol
Ulje za prženje
 
Priprema:
 
Lisnato tijesto odmrznite u frižideru preko noći ili ga ostavite 30 minuta prije pripreme na sobnoj temperaturi. Mrkve operite, očistite i prepolovite. Kuhajte ih u posoljenoj vodi dok ne omekšaju te ih ostavite da se ohlade.
 
Pržite ocijeđene komadiće na vrućem ulju dok ne porumene. Lisnato tijesto razvaljajte tanko i režite na kvadratiće. U svaki kvadratić umotajte mrkvu i povežite tijesto da se ne bi odmotalo tijekom pečenja.
 
Poredajte ih na papir za pečenje te stavite u posudu i pecite 15 minuta u pećnicu zagrijanoj na 220 stupnjeva. Služite ovo pecivo sa povrćem kao gricaklicu ili uz obrok.
 
Dobar tek!
 
 
 
 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.