VIDEO Animacija koja pokazuje kako se ispravno doji tako da beba najlakše papa vaše mlijeko

Screenshoot: Human Birth Project 

ŽENE koje doje bez problema, koje se ne muče s bolnim bradavicama, čija beba od prvog dana zna kako prihvatiti bradavicu i kako da lako jede bez da se naguta previše zraka - one vjerojatno nikada nisu ni razmišljale o pojmovima pravilnog dojenje. No, ima i onih žena koje se susreću ili su se susretale s brojnim problemima. Jednostavno - dojenje ponekad zaista jest teško. Uvučene bradavice, ragade na bradavicama koje beba napravi jer ne zna dobro prihvatiti bradavicu, neke bebe ne prihvaćaju dojenje iz obje dojke i gomila drugih problema koji su znaju javiti čest su razlog da žene nakon dosta borbe jednostavno odustanu od dojenja.

I ne pomažu tu puno ni babice u bolnici ni patronažne sestre ni kreme ni mlijeko kojima se mažu bradavice - ponekad je jednostavno potrebno znati kako pravilno dojiti.

>>>Problemi s dojenjem<<<

Mi ovoga puta nećemo donijeti rješenje svima, ali pronašlo smo ovu animaciju koja će vam možda pomoći da shvatite da nije uvijek sve u vašim dojkama. Puno je faktora koji ovise o vašoj bebi, odnosno o njenom položaju pri dojenju i njenom prihvaćanju vaše bradavice.
Kako to animacija pokazuje, a i savjetuju sve koje se razumiju u dojenje - bebica treba malo podignuti bradu, glavicu pomaknuti malo iza, širom otvoriti svoja slatka usta, donjom usnicom što dublje prihvatiti bradavicu tako da je prihvati cijelu, a ne samo gornji dio i papanje može početi. Tako će bradavica ući dublje prema grlo, a stiskom usana lakše će potezati mlijeko koje će potom lakše kliziti niz grlo bez hvatanja i gutanja zraka. Jer zrak koji svaka beba barem malo proguta nadut će njihov trbuščić zbog čega će ili bljuckati nakon podoja ili štucati - što je sve apsolutno normalno, ali se pravilnim dojenjem ipak može dosta ublažiti.

Pogledajte video i nadamo se da ćete možda doći do rješenja svojih problema. I znajte - dojenje nije jednostavno kako se čini. Mame moraju razumjeti da će im nekada trebati dosta napora puno strpljenja i odricanja kako bi beba naučila kako papati i olakšati svojoj mami period hranjenja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.