VIDEO Otvorili smo sezonu Božićnog vlaka i stvarno se ludo proveli – stignete i vi već danas doživjeti sve ovo!

Foto: Index

19 godinu zaredom HŽ Putnički prijevoz organizira poseban Božićni vlak koji će vas i vaše klince povesti na pravu Božićnu bajku – na imanje obitelji Salaj koje, vjerujemo, i ne moramo više posebno predstavljati. Glas o imanju već se daleko pročuo, a svakome tko još nije posjetio ovo posebno mjesto u zemlji, smješteno kod Čazme u selu Grabovnica – svakako preporučujemo da odu – i to – vlakom! Jer vlak je poseban doživljaj koje će vaše dijete oduševiti gotovo jednako kao i sama Božićna priča Salajevih. 

Božićni vlak vozi petkom i subotom sve do kraja Adventa. Petkom sa zagrebačkog Glavnog kolodvora kreće u 16.19, a povratak u Zagreb je u 21.50. Subotom vlak kreće ranije – u 15 sati, a vraća se u 19.38. Cijena ulaznice je 80 kuna za djecu, 85 za odrasle, a u cijenu je uključen prijevoz vlakom i autobusom do imanja obitelji Salaj, ulaz na imanje te za kraj veselog putovanja - poklon za klince i doživljaj koji će djeci zauvijek ostati u sjećanju – prisno druženje s Djedom Božićnjakom, bakama Mrazicama i Svetim Nikolom. 

A znate i sami kako su Hrvati, ako ništa drugo, a onda barem na izletima – ujedinjeni. Tako je i nama bilo ovoga puta – proveli smo se savršeno i na kraju puta stekli gomilu novih prijatelja i prijateljica. Djeca su se skompala i bez budnih očiju roditelja marširala vlakom u pratnji božićnih likova i naravno da su zavirili čak i u strojovođinu kabinu. I svatko je za kraj putovanja malo potrubio dok je Djedica (pst – nemojte reći djeci da je to „samo“ obučeni strojovođa) vozio vlak i time dodao još malo uzbuđenja ovom izletu. 

Što se pak tog famoznog imanja tiče  - djeca su ostala bez daha. 15-u godinu zaredom obitelj Salaj plijeni ogromnu pažnju, a ovogodišnji rekord od čak dva milijuna lampica vjerojatno će donijeti još jedan rekord. Kako je „gazda“ Salaj ispričao – svake godine bilježe ogromne poraste u broju posjetitelja – oko 30 posto više dođe ih svake godine pa vjerujemo da će tako biti i ove. Sezona je počela odlično, a najveće gužve tek se očekuju i tako će, vjerujemo, biti sve do 15. siječnja kada će se lampice ugasiti, a vilenjaci, Djedovi Božićnjaci, sobovi, snješko, cijela ekipa Štrumpfova  i svi ostali utonuti u san, do sljedeće godine. 

I zato nipošto ne propustite ovu priču, ali zaista poslušajte naš savjet. Dođite vlakom! 

U vrijeme najvećih gužvi oko imanja se znaju stvoriti pravi prometni čepovi, pa da izbjegnete sav taj stres i zapravo – provedete opušten dan kakav i zaslužujete – ostavite svoje automobile jer jedno je sigurno – doživljaj putovanja Božićnim vlakom u ovako veselom društvu, nećete doživjeti ako putujete sami. Jer djeca zaslužuju da im Božićna priča bude vesela, šarena, raspjevana i s najbolji društvom!

Zanima li vas djelić atmosfere i posebno iznenađenje s imanja – zanima li vas što se to sve tamo sprema – zavirite:

I ako se vaši klinci oduševe vožnjom vlakom, ne zaboravite, HŽPP u ovo adventsko vrijeme ima i svoj Tin express kojeg također moramo probati! 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.