AKO ste ljubitelj čipsa, možete ga i sami napraviti tako da bude još ukusniji i mnogo zdraviji od onog koji kupujete u trgovini. Sve sastojke koji vam trebaju da biste ga napravili već imate u kuhinji, a recept koji slijedi možete mijenjati i usavršiti po svojoj želji, tako što ćete mu dodati začine koje najviše volite, piše Healthandstyle.
Ova količina dovoljna je za četiri osobe, a priprema traje samo 15 minuta, uz dodatnih 12 minuta pečenja u pećnici, što je manje od pola sata posla.
Potrebni sastojci:
- 200 grama krumpira
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 žlica svježeg ružmarina, sitno narezanog
- 2 češnja češnjaka, usitnjena
- sol
Način pripreme:
Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva. Krumpir pažljivo operite i izrežite ga na tanke kolutiće.
U posudi srednje veličine pomiješajte maslinovo ulje, ružmarin i češnjak pa umočite kolutiće krumpira u smjesu, a onda ih poredajte u posudu za pečenje koju ste prethodno posolili tankim slojem soli.
Pecite 12 minuta, dok kolutići ne dobiju zlatnosmeđu boju i ne postanu hrskavi.
Izvadite čips iz pećnice i ohladite ga prije nego što ga poslužite.
Poslužite ga s umakom po želji ili bez njega.