Za tren oka možete napraviti zdravi domaći čips čiji okus nećete moći zaboraviti

Pixabay.com

AKO ste ljubitelj čipsa, možete ga i sami napraviti tako da bude još ukusniji i mnogo zdraviji od onog koji kupujete u trgovini. Sve sastojke koji vam trebaju da biste ga napravili već imate u kuhinji, a recept koji slijedi možete mijenjati i usavršiti po svojoj želji, tako što ćete mu dodati začine koje najviše volite, piše Healthandstyle.

Ova količina dovoljna je za četiri osobe, a priprema traje samo 15 minuta, uz dodatnih 12 minuta pečenja u pećnici, što je manje od pola sata posla.

Potrebni sastojci:

  • 200 grama krumpira
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žlica svježeg ružmarina, sitno narezanog
  • 2 češnja češnjaka, usitnjena
  • sol

Način pripreme:

Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva. Krumpir pažljivo operite i izrežite ga na tanke kolutiće.

U posudi srednje veličine pomiješajte maslinovo ulje, ružmarin i češnjak pa umočite kolutiće krumpira u smjesu, a onda ih poredajte u posudu za pečenje koju ste prethodno posolili tankim slojem soli.

Pecite 12 minuta, dok kolutići ne dobiju zlatnosmeđu boju i ne postanu hrskavi.

Izvadite čips iz pećnice i ohladite ga prije nego što ga poslužite.

Poslužite ga s umakom po želji ili bez njega.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.