Zarađuje prodajom vlastitog mlijeka, a proizvodi ga i do sedam litara dnevno

Foto: Instagram

31-GODIŠNJA Elisabeth Anderson - Sierra iz Portlanda u SAD-u, uz svoje dvije kćeri, smatra da je vlastitim mlijekom nahranila i oko 250 drugih beba. Mlijeko daje ili prodaje putem Facebook stranice, a 30 mililitara naplaćuje jedan dolar ili oko šest i pol kuna. 

Elisabeth tvrdi da je neslužbeni svjetski rekorder po broju donacija. Guinnessov je rekord oboren lani s 1502 litre, no ova 31-godišnjakinja tvrdi da je ona do sada donirala oko šest tisuća litara. 

Andersen-Sierra ima sindrom hiperlaktacije zbog kojeg je u stanju proizvesti gotovo sedam litara mlijeka dnevno, što je osam puta više od prosjeka. 

"Žene koje imaju taj problem, kao da nemaju prekidač. Mlijeko samo ide", rekla je Linda Dahl, stručnjakinja za dojenje. 

Prodaja i privatna donacija majčinog mlijeka uglavnom je neregulirana, no dojilja je ta koja je odgovorna ako nekim slučajem njezine donacije uzrokuju bilo kakvu štetu ili bolest. 

"Ne želim ostvariti zaradu. Ljudi misle da to radim isključivo zbog novca, ali nije tako. Novac mi samo pomaže u održavanju onoga što radim", rekla je Elisabeth.

"Svakodnevno dobivam čudne upite. Prodajem mlijeko i bodybuilderima jer kažu da im mlijeko pomaže pri izgradnji mišićne mase. Uvijek mi je zadovoljstvo pomoći drugima koliko god je moguće", zaključila je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.