Aco Petrović: Ispričavam se Crnoj Gori zbog rezultata koji ju je isključio iz turnira

Foto: EPA

KOŠARKAŠKE kvalifikacije za Olimpijske igre donijele su niz ludih raspleta i dramatičnih ispadanja. Nešto takvo dogodilo se i u skupini B kvalifikacijskog turnira u Rigi. Kamerunu je u zadnjem kolu trebala pobjeda nad Brazilom, čiji je izbornik Aleksandar Petrović.

Momčad hrvatskog trenera bila je veliki favorit u tom susretu, ali Kamerun je pobijedio 77:74. Unatoč tome, Brazil je završio na prvome mjestu u grupi zbog koš-razlike +6, dok je Kamerun zauzeo drugo mjesto s koš-razlikom -1. Zbog svega na kraju ispašta Crna Gora, koja je ranije pobijedila Kamerun i izgubila od Brazila, ali ima koš-razliku -5, pa je tako ispala s turnira.

Petrovićev Brazil će u polufinalu kvalifikacijskog turnira igrati protiv Filipina, dok će Kamerun odmjeriti snage s domaćinom Latvijom.

Petrović se ispričao Crnoj Gori

"Vrtlog emocija. Nismo došli na utakmicu, u prvih nekoliko minuta pogodili smo sve šuteve, a bili sedam-osam poena u zaostatku, to najbolje pokazuje kako smo odigrali. Primili smo 56 poena u poluvremenu, dok su oni u nastavku ubacili 21 poena. Svi smo svjesni da je problem bio u prvih 20 minuta.

Kada smo zaostajali 24 poena, već smo pakirali kofere za Brazil, ali uspjeli smo iskontrolirati reket i to je ključ koji nam je omogućio povratak u meč. Kasnije smo razmišljali da bi nam produžetak bio jako izazovan. Stigli smo na -3 od -24, ali sve je u redu.

Prvi smo u grupi, moramo što prije zaboraviti ovu utakmicu i adekvatno se pripremiti za Filipine. Dolazim iz regije jako bliske Crnoj Gori, moram se ispričati zbog rezultata koji ju je isključio iz turnira", rekao je Petrović nakon utakmice s Kamerunom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.